Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ "ΔΥΝΑΜΗ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΓΩΝΙ": ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 11ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ - ΕΚΘΕΤΗ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ - ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ κ. ΤΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΚΑΛΠΑΚΙ
15-09-2011Ι.
Καταγγέλλουμε με τον πιο ξεκάθαρο και απόλυτο τρόπο ως κοινούς συκοφάντες τους Δημοτικούς Συμβούλους της πλειοψηφίας του Δήμου Πωγωνίου οι οποίοι συνυπέγραψαν και κατέθεσαν στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, στην Συνεδρίαση της Κυριακής 11 Σεπτεμβρίου, έγγραφο-καταγγελία αναφερόμενοι σε ανύπαρκτα δημοσιεύματα της Παράταξής μας, μετατρέποντας τη Συνεδρίαση στοχευμένα σε κακόγουστη παράσταση.

Με πλήρη γνώση του εφευρήματός τους, προσπάθησαν να σπιλώσουν την πολιτική αξιοπρέπειά μας, ρίχνοντας λάσπη τόσο στον επικεφαλής της Παράταξης Γιάννη Ντόντη, όσο και στο σύνολο των Δημοτικών Συμβούλων της Παράταξης. Το ψέμα τους είχε κοντά ποδάρια και η λάσπη θα γυρίσει στους ίδιους.
Η συντονισμένη επίθεσή τους συνεχίστηκε και κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, και ευλογήθηκε με απίθανες εκβιαστικές δηλώσεις από τον αρχηγό τους Δήμαρχο Πωγωνίου κ. Κώστα Καψάλη.


Η τοποθέτηση του Δημάρχου για το θέμα, αποκάλυψε την καθεστωτική νοοτροπία της Δημοτικής Αρχής. Με συνεχείς παρεμβάσεις, προκλητικές χειρονομίες και με χυδαία συμπεριφορά, ορισμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας, ωσάν να βρίσκονταν σε διατεταγμένη υπηρεσία, επιδίωξαν την εκβιαστική απόσπαση δηλώσεων μελών της Παράταξής μας για ανύπαρκτο ζήτημα.


Η προσπάθεια τρομοκράτησής μας έπεσε στο κενό. Εμείς άμεσα και ευθαρσώς τους ζητήσαμε να μας παρουσιάσουν και να καταθέσουν τα υποτιθέμενα στοιχεία, τα οποία ούτε στο Συμβούλιο αλλά ούτε έως και σήμερα δεν μας προσκόμισαν. Αυτή η συμπεριφορά και αντίληψη, να κατηγορούν χωρίς στοιχεία και με ανακρίβειες, παραπληροφορώντας και δημιουργώντας μόνο εφήμερες εντυπώσεις για να αποφύγουν να τοποθετηθούν στα καθημερινά προβλήματα, αποτελεί βέβαια πάγια τακτική τους. Ευθύνη για την εξέλιξη της υπόθεσης φέρει και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς για ένα τέτοιο σοβαρό ζήτημα έπρεπε να απαιτήσει την προηγούμενη στοιχειοθέτηση του καταγγελλόμενου «εγκλήματος».


Συντεταγμένα συνεχίζουμε την πορεία μας, καθώς δεν αναγνωρίζουμε σε καμία περίπτωση στο πρόσωπο και στις πρακτικές του Γιάννη Ντόντη αλλά και όλων μας, όσα οι «καταγγελίες» αυτές καταμαρτυρούν και συντασσόμαστε ολόπλευρα μαζί του επειδή πάνω και πρώτα απ’ όλα υπερασπίζεται την νομιμότητα, τις δημοκρατικές διαδικασίες και την διαφάνεια, αλλά και επειδή μαζί του αντιτασσόμαστε σε κάθε μορφή επιχειρούμενης διοικητικής βίας.


Αντίθετα, αναγνωρίζουμε με ευκρίνεια στις πρακτικές και στο ύφος των εναντίων μας καταγγελιών, όπως και στα συμφραζόμενα του περιεχομένου τους, στοιχεία ενός πρόσφατου ιστορικά παρελθόντος το οποίο έχει καταδικαστεί μαζί με τη λογική του από κάθε δημοκρατικό πολίτη.


Αντί λοιπόν η Δημοτική Αρχή και όσοι παρασύρθηκαν από αυτή, να προβληματιστούν για τον πολιτικό τους κατήφορο καταθέτοντας ένα σωρό ανακρίβειες και ασύστολα ψέματα, επιτίθενται.
Εκεί που μας χρωστούσαν θα μας πάρουν και το βόδι.
Αυτό αποκαλείται πολιτική αρετή;


Πληροφορούμε λοιπόν τον Δήμαρχο και κύριο υπεύθυνο της υποβάθμισης του ρόλου του Δημοτικού Συμβουλίου, ότι στην Δημοκρατία ο καθένας έχει το δικαίωμα της αμφισβήτησης, ιδιαιτέρως δε απέναντι στην εκάστοτε εξουσία.
Είναι γνωστό ότι κάτι τέτοιο δεν το αντέχει «η δημοκρατική του ευαισθησία», αλλά θα πρέπει να το συνηθίσει.


Βλέπει φαντάσματα και κατασκευάζει εχθρούς σε μία άνευ προηγουμένου επίδειξη «Γκεμπελικών μεθοδεύσεων» με στόχο τον αποπροσανατολισμό των δημοτών από τα πραγματικά προβλήματα.


Ο Θεσμικός ρόλος της Αντιπολίτευσης είναι να ελέγχει την Δημοτική Αρχή και θεωρούμε ότι αυτό το κάνουμε καλά και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε.


II. Συνέπεια των πρακτικών αυτών που έχουμε αναδείξει και καταγγείλει με τοποθετήσεις και επιστολές στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και με Δελτία Τύπου της Παράταξης, αποτελεί η παραίτηση του κ. Τόπουλου Βασίλη από την θέση του Αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.


Ο κ. Τόπουλος ανακοίνωσε την παραίτησή του στη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και με επιστολή του προς τον Δήμαρχο, τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. τονίζει τα εξής:


«Βρίσκομαι στην δυσάρεστη θέση να υποβάλλω την παραίτηση μου από το αξίωμα του αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πωγωνίου καταγγέλλοντας την απαξίωση του θεσμικού ρόλου του αντιπροέδρου του και κατ’ επέκταση της αντιπολίτευσης και την αδιαφάνεια στην καταγραφή των αποφάσεων της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της 23-8-2011.


Συγκεκριμένα:
• Προστέθηκαν τροποποιήσεις στην καταστατική πράξη για την εμποροπανήγυρη μετά από έγγραφο σημείωμα του Δημάρχου που ποτέ δεν αναγνώστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο όπως προβλέπεται εκ του νόμου δημιουργώντας υποψίες αδιαφάνειας των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.
• Παρά την δήλωσή μου ότι δεν υπογράφω την απόφαση ,αναρτήθηκε στο Διαύγεια φερόμενη ως υπογεγραμμένη και από τον αντιπρόεδρο.
• Σε δημόσια τηλεοπτική εμφάνιση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και σε σχετική ερώτηση απάντησε ότι δεν τον ενδιαφέρει η υπογραφή του αντιπροέδρου.


Ως εκ τούτου θεωρώ ότι πλήττεται η διαφάνεια των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και το κύρος του θεσμικού ρόλου του Αντιπροέδρου και θέτω στην κρίση του Δημοτικού Συμβουλίου την παραίτησή μου».


Ο επικεφαλής της παράταξης και αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης:
Ντόντης Γιάννης

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι:
Αλεξίου Γιώργος, Καραγιώργος Γιάννης, Μεντής Χαράλαμπος, Κολιάκης Δημήτρης, Σώτος Γιάννης, Τόπουλος Βασίλης.