Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

ΕΦΟΡΙΕΣ: Τα ταμεία είναι άδεια και οι έλεγχοι ήταν ελάχιστοι το καλοκαίρι


Στοιχεία σοκ για τη λευκή απεργία των εφοριακών.


Παρά τις μεγαλοστομίες για την ανάγκη αύξησης των εσόδων και ενώ η χώρα εξαρτάται από τα δανεικά, με τα συνήθη υποζύγια να πληρώνουν τον λογαριασμό, οι εφορίες φαίνεται ότι συνεχίζουν να λειτουργούν στους γνωστούς τους ρυθμούς.

Σύμφωνα με τα αναλυτικά στοιχεία απόδοσης για τις 34 μεγαλύτερες εφορίες της Ελλάδας, οι συγκεκριμένες ΔΟΥ, εμφάνισαν σχεδόν μηδενικό έργο.
Τα στοιχεία ανάρτησε στο διαδίκτυο η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών και αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για τις ΔΟΥ, οι οποίες (υποτίθεται ότι) εισπράττουν το 70% των φορολογικών εσόδων.
Τα στοιχεία αυτά αφορούν στον αριθμό των προσωρινών ελέγχων ανά υπάλληλο, στην πρόοδο των προσωρινών ελέγχων και στην προώθηση των διασταυρώσεων.
Επίσης αφορούν στα έσοδα που προκύπτουν από αυτές, στην ένδειξη μη συμμόρφωσης των φορολογουμένων και στον αριθμό των κατασχέσεων σε σχέση με τον αριθμό των ληξιπρόθεσμων οφειλετών.
Σύμφωνα με τα εν λόγω στοιχεία, στις 28 από τις 34 ΔΟΥ, κάθε υπάλληλος πραγματοποίησε κάτω από έναν έλεγχο, ενώ στις υπόλοιπες έξι Εφορίες οι έλεγχοι φθάνουν έως το 1,82 (ΔΟΥ Χαλκίδας).
Επίσης, οι 12 μεγαλύτερες ΔΟΥ δεν έχουν ελέγξει ούτε καν μια υπόθεση.


Ουκ αν λάβοις, παρά του μη έχοντος...

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το στοιχείο της μη συμμόρφωσης των φορολογουμένων στις οχλήσεις των Εφοριών για υποβολή δηλώσεων και απόδοση φόρων.