Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ: Ζητά την ίδρυση Γεωργικής Σχολής

Την ίδρυση και λειτουργία Γεωργικής Σχολής στην Ήπειρο ζητά με επιστολή του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κώστα Σκανδαλίδη ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.
Ο Περιφερειάρχης υπέβαλε το σχετικό αίτημα για πρώτη φορά στις 6 Ιουνίου 2011 και ύστερα από τη δημοσιοποίηση της πρόθεσης του Υπουργείου να ιδρύσει Γεωργικές Σχολές στην περιφέρεια.
Mε έγγραφό, που έστειλε την Τρίτη 19 Ιουλίου 2011, επανέρχεται στο αίτημά του, (το οποίο κοινοποίησε προς την Υπουργό Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης και σε όλους τους βουλευτές που εκλέγονται στην Ήπειρο), καθώς ήδη ο Υπουργός - σύμφωνα με δημοσιεύματα - έχει ανακοινώσει την ίδρυση της πρώτης Γεωργικής Σχολής στο Νομό Ηλείας.
«Θέλω να πιστεύω ότι η καθυστέρηση του Υπουργείου να ανταποκριθεί στο αίτημά μας, οφείλεται σε αδράνεια των Υπηρεσιών του.
Εμείς ζητάμε τη συνδρομή των αρμόδιων υπουργών, καθώς και όλων των βουλευτών της Ηπείρου για την ίδρυση της Σχολής, καθώς η στήριξη της Γεωργίας ξεπερνά κόμματα και παρατάξεις και δεν προσφέρεται για αντιπολίτευση. Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι για εκπαίδευση στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων, έρχονται σπουδαστές από όλη την Ελλάδα», δήλωσε σχετικά ο Περιφερειάρχης.