Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: Εντολή αναστολής πληρωμών

Σε αναστολή των πληρωμών που έχουν προγραμματιστεί για τις 28 και 29 Ιουλίου 2011 και μετάθεσή τους για μετά την 1η Αυγούστου 2011, προχωρούν οι Εφορίες της χώρας ύστερα από εντολή του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, κ. Ιωάννη Καπελέρη.



Ειδικότερα, στην υπ' αρίθμ. 0006289/28.7.2011 εγκύκλιο που υπογράφει και απέστειλε προς όλες τις ΔΟΥ αναφέρονται τα εξής:

«Όλες οι πληρωμές που διενεργούνται από τις υπηρεσίες που προΐσταστε (δαπάνες μισθοδοσίας, επιστροφές φόρων) που έχουν προγραμματιστεί για τις 28 και 29 Ιουλίου 2011 να γίνουν μετά την 1η Αυγούστου 2011».
Σχολιάζοντας τη συγκεκριμένη εγκύκλιο κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου,  ανέφερε ότι είναι μια συνηθισμένη πρακτική που έχει ακολουθηθεί και άλλες φορές προκειμένου να κλείσει εντός των στόχων το έλλειμμα του μήνα και στην παρούσα φάση του Ιουλίου.
Το θέμα, πάντως, πυροδότησε και πάλι νέα «κόντρα» μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, καθώς ο βουλευτής Κυκλάδων της Ν.Δ., Ι. Βρούτσης, τόνισε ότι η εν λόγω απόφαση «προκαλεί έκπληξη και δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά».
Ο κ. Βρούτσης υπογραμμίζει μάλιστα ότι «πρόκειται για μια από τις γνωστές αλχημείες που επιχειρεί η κυβέρνηση, θέλοντας να παρουσιάσει διαφορετική εικόνα τόσο στα δημόσια έσοδα, όσο και στις δαπάνες του Ιουλίου».