Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ: Η πολιτική που εφαρμόζεται δεν την αντέχει η οικονομία

Ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς  δηλώνει στη Real News, που κυκλοφορεί εκτάκτως σήμερα, ότι το πρόγραμμα δεν βγαίνει.

«Και το καλύτερο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Προσαρμογής, όταν δεν το αντέχει η κοινωνία, δεν έχει ελπίδες. Έχουμε, λοιπόν, μια κατάσταση, όπου την πολιτική που εφαρμόζεται δεν την αντέχει η οικονομία -το δείχνουν όλοι οι αριθμοί- και δεν την αντέχει ούτε η κοινωνία - το δείχνουν οι εικόνες από την Ελλάδα που κάνουν τον γύρο του κόσμου.
Όλοι ανησυχούν ακόμα και για χειρότερα. Και όλοι αντιλαμβάνονται ότι χρειάζονται τρία πράγματα: εναλλακτικό σχέδιο (plan B), μια άλλη κυβέρνηση με αξιοπιστία να το εφαρμόσει και μια ομαλή μετάβαση, από το αρχικό σχέδιο που απέτυχε, στο εναλλακτικό σχέδιο.
 Η Νέα Δημοκρατία παρέχει και τα τρία» δηλώνει ο κ. Σαμαράς.
 Ο κ. Σαμαράς δηλώνει  ότι το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να κυβερνήσει και ότι καταφεύγει σε επικοινωνιακούς ελιγμούς με πρόταση για δημοψήφισμα.
Μόνη λύση οι εκλογές τονίζει ο πρόεδρος της ΝΔ.
«Το «σύνδρομο της Αντουανέτας» είναι αυτό ακριβώς: φωνάζει ο λαός για ψωμί κι εσύ να του μιλάς για... παντεσπάνι.
Αν το θέλουν τόσο πολύ, ας κάνουν το καλύτερο «δημοψήφισμα»: ας κάνουν εκλογές!
Γιατί, όσο «ανεβάζουν» επικοινωνιακά τον σχεδιασμό για δημοψήφισμα, τόσο θα ανεβαίνει μέσα στην κοινωνία το αίτημα των εκλογών» τονίζει χαρακτηριστικά.
Τέλος ο κ. Σαμαράς ξεκαθαρίζει ότι αν η κυβέρνηση δεν αλλάξει πολιτική, η ΝΔ δεν θα καταψηφίσει τη νέα δανειακή σύμβαση και υπογραμμίζει «το είπαμε ήδη.
Αν δεν αλλάξει η οικονομική πολιτική, δηλαδή η πολιτική της ασφυξίας, κι αν δεν δοθεί στην οικονομία μας η δυνατότητα να ανακάμψει, εμείς θα την καταψηφίσουμε»