Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ: Ζητάει κυβέρνηση συνεργασίας χωρίς τον κ. Παπανδρέου πρωθυπουργό

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο κ. Παπανδρέου ζήτησε από τον πρόεδρο της ΝΔ τη δημιουργία κυβέρνησης «εθνικής σωτηρίας ή συνεργασίας» - όπως τη χαρακτήρισε.



Ο κ. Σαμαράς έθεσε στον πρωθυπουργό τους δύο βασικούς όρους του, προκειμένου να συμμετάσχει στις συζητήσεις για τη δημιουργία κυβέρνησης συνεργασίας.
Συγκεκριμένα, ο κ. Σαμαράς ζήτησε από τον Γ.Παπανδρέου τη δημιουργία μιας κυβέρνησης, στην οποία δεν θα είναι πρωθυπουργός ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και η οποία θα αποτελείται από πρόσωπα και πρωθυπουργό κοινής αποδοχής. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο κ. Παπανδρέου απάντησε στον κ. Σαμαρά ότι δεν τον ενδιαφέρει να είναι πρωθυπουργός.

Επιπλέον, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να θέσει ως βασική της εργασία την επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος και ο χρονικός ορίζοντάς της θα οριστεί ανάλογα με τη διάρκεια επαναδιαπραγμάτευσης των συμφωνηθέντων στις Βρυξέλλες και μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της θα πρέπει να προκυρηχθούν εθνικές εκλογές.


Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, στο Μέγαρο Μαξίμου υπάρχουν έντονες διεργασίες πάνω στην πρόταση του κ. Σαμαρά και το απόγευμα θα υπάρξει νέα τηλεφωνική συνομιλία του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της ΝΔ.