Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Προχωρά η διαδικασία για την επισκευή των αντλιοστασίων Ροδοτοπίου Ιωαννίνων- Σκάλας Φιλιατών

Τις μελέτες και τη δημοπράτηση των έργων για την αποκατάσταση των ζημιών στα αντλιοστάσια Α4 Ροδοτοπίου (προϋπολογισμού 45.000 ευρώ) και Υψηλής Ζώνης Σκάλας Φιλιατών (προϋπολογισμού 55.000 ευρώ) ενέκρινε στην τελευταία της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή Ηπείρου.
Τα δύο έργα, όπως ήδη έχει ανακοινώσει στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο Περιφερειάρχης, θα υλοποιηθούν με προγραμματικές συμβάσεις με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας.
Στο πλαίσιο αυτό με αποφάσεις της Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης εγκρίθηκε η διάθεση 22.500 ευρώ για το πρώτο, και 27.500 ευρώ για το δεύτερο έργο και τα υπόλοιπα ποσά θα καλυφθούν από την Περιφέρεια.

Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, μετά την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, δήλωσε ότι η Περιφέρεια και οι Περιφερειακές Ενότητες αντιλαμβανόμενες τα οξύτατα και επείγοντα προβλήματα που προέκυψαν για τους αγρότες από τις ζημιές που προξενήθηκαν από τις κλοπές στα αντλιοστάσια και έχοντας υπόψη την αδυναμία ΤΟΕΒ και Δήμων, συνέδραμε μέχρι σήμερα στην άμεση αποκατάσταση της λειτουργίας τους.
«Αυτό όμως δεν πρόκειται να συνεχιστεί, πόροι δεν υπάρχουν και πρέπει οι υπεύθυνοι των ΤΟΕΒ να πάρουν μέτρα προστασίας του μηχανολογικού τους εξοπλισμού», υπογράμμισε.


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr