Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: «Η Ελλάδα πρέπει πρώτα να βάλει πάτο στο βαρέλι του χρέους»

Ανοιχτό το παράθυρο για αλλαγές στο μεσοπρόθεσμο.


Μήνυμα συναίνεσης και συστράτευσης έστειλε στην αντιπολίτευση και στην κοινωνία ο νέος υπουργός Οικονομιών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος.

Σε δηλώσεις του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα ως ένα συνοπτικό πολυετή προϋπολογισμό, και είπε ότι οι αλλαγές που επρόκειτο να γίνουν, έχουν γίνει.
"Η Ελλάδα πρέπει πρώτα να βάλει πάτο στο βαρέλι του χρέους" τόνισε, επισημαίνοντας ότι ο νέος υφυπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου θα αναλάβει το σκέλος συλλογής των εσόδων.


Αφησε επίσης ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλαγών στη φορολογική πολιτική το φθινόπωρο, μετά από συνεννόηση με την αντιπολίτευση, ενώ εκτίμησε ότι υπάρχουν πολλά, θεμελιώδη σημεία συμφωνίας με τα άλλα κόμματα.
"Ο πρωθυπουργός μου ζήτησε να ασχοληθώ με τη διασφάλιση της συνεννόησης και της συναίνεσης στους τομείς που χειρίζομαι" είπε χαρακτηριστικά.
Εξάλλου ανέφερε πως πρότεινε στον πρωθυπουργό να ζητηθεί από τον Λουκά Παπαδήμο να αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών και ο ίδιος θα συνεισέφερε ως αντιπρόεδρος, αρμόδιος για τον οικονομικό τομέα της κυβέρνησης.
Ο κ. Παπαδήμος δεν δέχθηκε, και έτσι στη συγκεκριμένη θέση τοποθετήθηκε ο ίδιος.
Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι ο κ. Παπαδήμος θα έστελνε ένα εύληπτο μήνυμα στους ευρωπαίους εταίρους, και πρόσθεσε ότι θα τον συμβουλεύεται.
Είπε επίσης ότι ο ίδιος θα είναι υπεύθυνος για τις αποκρατικοποιήσεις και θα συντονίζει το εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης.
Έδωσε επίσης ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη κοινωνικής δικαιοσύνης λέγοντας ότι έχει απόλυτο σεβασμό στην αγωνία των ανθρώπων και πλήρη συνείδηση της κατάστασης:
"Πρώτη αξιακή και ηθική προϋπόθεση είναι η δικαιοσύνη στην κατανομή των βαρών" είπε ο κ. Βενιζέλος.


Τέλος παραδέχθηκε ότι έχει "φόβους, αγωνίες και δισταγμούς" για την συνέχεια.
"Μπορεί και να βγω χαμένος", αλλά, εάν έχω συμβάλλει στην πρόοδο του τόπου θα δικαιωθώ ιστορικά είπε ο κ. Βενιζέλος, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση έχει πατριωτικό καθήκον να πετύχει.