Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

«Σκληρό πόκερ» για τη ΔΩΔΩΝΗ

Την παραίτηση όλων των μελών που έχουν διοριστεί στο Διοικητικό Συμβούλιο της ηπειρώτικης γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ από πλευράς Αγροτικής Τράπεζας, φέρεται να ζήτησε ο διοικητής της κ. Θ. Πανταλάκης, κι ενώ το «μέτωπο» συνεταιριστών, κτηνοτρόφων και πολιτικών παραγόντων της περιοχής, που ζητούν να παραμείνει σε συνεταιριστικά χέρια η ΔΩΔΩΝΗ, ενισχύεται. Σύμφωνα με πληροφορίες οι παραγωγοί προσανατολίζονται να αποκλείσουν το λιμάνι της Ηγουμενίτσας.



Ο διοικητής της Αγροτικής, κ. Θ. Πανταλάκης έχει ζητήσει την παραίτηση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΩΔΩΝΗ από πλευράς ΑΤΕ, ενώ με δηλώσεις του στο paseges.gr, ο πρόεδρος της γαλακτοβιομηχανίας, κ. Δημ. Παλαιοθόδωρος διαψεύδει ότι παραιτήθηκε και τονίζει με έμφαση ότι η ΔΩΔΩΝΗ, πρέπει και μπορεί ν’ αποτελέσει την πρότυπη μονάδα, πάνω στην οποία θα στηριχτεί σε μεγάλο βαθμό η ανασυγκρότηση του συνεταιριστικού κινήματος. Εξάλλου, στην Άρτα μετέφεραν τις κινητοποιήσεις τους για τη σωτηρία της «Δωδώνης» οι κτηνοτρόφοι της Ηπείρου.
Συναντήθηκαν με τρακτέρ και μηχανήματα στη Γέφυρα Καλογήρου και από εκεί πήγαν στην Αγροτική Τράπεζα της Άρτας όπου και πραγματοποίησαν δίωρο συμβολικό αποκλεισμό.
Οι παραγωγοί κρέμασαν πανό διαμαρτυρίας δηλώνοντας αποφασισμένοι όχι μόνο να συνεχίσουν αλλά και να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους ζητώντας να μην ιδιωτικοποιηθεί η επιχείρηση, να αντικατασταθεί ο διευθύνων σύμβουλος και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου.
Παρόμοια κινητοποίηση θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη στην Πρέβεζα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, προσανατολίζονται τις επόμενες ημέρες να προχωρήσουν σε αποκλεισμό του λιμανιού της Ηγουμενίτσας.