Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

ΗΠΕΙΡΟΣ: Ξεκίνησαν καταλήψεις οι μαθητές!Κλειστά Γυμνάσιο Κεφαλοβρύσου και Λύκεια Φιλιππιάδας


«Φουντώνουν» οι αντιδράσεις μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών στην Ήπειρο, για τις συγχωνεύσεις σχολείων.
Ήδη οι μαθητές ξεκίνησαν τις καταλήψεις, ζητώντας από το Υπουργείο να πάρει πίσω τα μέτρα που εξήγγειλε, ενώ οι κινητοποιήσεις θα ενταθούν από την ερχόμενη εβδομάδα, όταν και θα γίνουν συναντήσεις με τους αρμόδιους Φορείς. Παράλληλα, στο πλευρό της σχολικής κοινότητας τάσσεται και η Νέα Δημοκρατία, τόσο σε τοπικό, όσο και σε κεντρικό επίπεδο.
«Δεν θέλουμε να κλείσει το σχολείο μας και θα κάνουμε ό, τι μπορούμε για αυτό» έλεγαν χθες στον «Π.Λ.» μαθητές από το Γυμνάσιο Κεφαλοβρύσου, στο οποίο ξεκίνησαν καταλήψεις.

Οι μαθητές, που από τη νέα χρονιά, σύμφωνα με τις ρυθμίσεις του Υπουργείου, θα πηγαίνουν στα Δολιανά για μάθημα, ισχυρίζονται –και δικαίως-, ότι το χειμώνα η κατάσταση θα είναι πολύ δύσκολη, με τις μετακινήσεις, μέσα στα χιόνια και τον πάγο, να καθίστανται επικίνδυνες.
Μάλιστα, οι γονείς τους θα πραγματοποιήσουν διαμαρτυρία μεθαύριο, Δευτέρα, στα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων, ενώ ζητούν να συναντηθούν και με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη.

Καταλήψεις ξεκίνησαν και στα δυο Λύκεια της Φιλιππιάδας. «Σκοπός μας είναι να μην γίνει καμία συγχώνευση» έλεγαν χθες γονείς και μαθητές, που πραγματοποίησαν πορεία μέχρι το Δημαρχείο της πόλης.
Υπενθυμίζεται, ότι στο Δήμο Ζηρού, συγχωνεύεται το 1ο και το 2ο Λύκειο, καθώς και το 1ο και το 2ο Γυμνάσιο.
«Θα δημιουργηθούν μεγάλα τμήματα, αν ισχύσουν τα μέτρα του Υπουργείου» έλεγαν χθες γονείς.

ΠΗΓΗ: http://www.proinoslogos.gr