Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Γ. ΝΤΟΛΙΟΣ: Διαβεβαιώσεις για οκτάωρο, μισθούς στο Δημόσιο


Διαβεβαιώσεις για τη μή περικοπή μισθών μέσω του νέου ενιαίου μισθολογίου στο Δημόσιο και για τη διεύρυνση του ωραρίου σε υπηρεσίες αιχμής, όχι όμως πέραν του οκτάωρου, έδωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών κ. Γιώργος Ντόλιος.
Όπως δήλωσε ο κ. Ντόλιος στο ραδιοσταθμό Flash, το ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο δεν έχει τεθεί από την τρόικα και δεν έχει στόχο τη συνολική μείωση του μισθολογικού κόστους στο Δημόσιο.
«Εάν προκύπτει μείωση μισθολογικού κόστους προκύπτει από άλλες πρωτοβουλίες, από άλλους λόγους» σημείωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών.
Επίσης ο κ. Ντόλιος τόνισε ότι η ηγεσία του υπουργείου έχει δεσμευτεί ότι το νέο μισθολόγιο θα αφορά και τους παλιούς εργαζόμενους και τους νεοεισερχόμενους στην υπηρεσία.

Σε ότι αφορά στο ωράριο για τις απογευματινές υπηρεσίες στο Δημόσιο είπε ότι δεν θα είναι «σπαστό» αλλά συνεχές.
«Όταν συζητήσαμε την ανάγκη λειτουργίας κάποιων υπηρεσιών αιχμής απογευματινές ώρες με διαφορετικό ωράριο, εκείνο το οποίο διευκρινίσαμε είναι ότι πρώτον δεν μιλάμε για σπαστό ωράριο και δεύτερον, δεν μιλάμε για εργασία πέραν του οκταώρου» διευκρίνισε.
Σημείωσε ακόμη ότι την πρωτοβουλία για την διεύρυνση του ωραρίου εργασίας πρέπει να την αναλάβει και η ΑΔΕΔΥ, επειδή «δεν είναι δίκαιο, δεν είναι σωστό, στο δημόσιο τομέα οι εργαζόμενοι να απασχολούνται λιγότερες ώρες από την απασχόληση που έχουν οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα».