Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Α.ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ: Δηλώσεις μετά την συνάντηση των Περιφερειαρχών με τον Υπουργό Εσωτερικών


Συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών είχαν σήμερα οι Περιφερειάρχες, κατά την οποία έγινε αλληλοενημέρωση για την πορεία υλοποίησης της Διοικητικής Μεταρρύθμισης και ειδικότερα για τα θέματα που αφορούν τις αιρετές Περιφέρειες. Στο τελευταίο στάδιο της συζήτησης παρέστη και ο Υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου.
Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, δήλωσε μεταξύ άλλων και τα εξής:
«Με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, τον Υπουργό κ. Γιάννη Ραγκούση, τον Υφυπουργό κ. Γιώργο Ντόλιο και τον γεν. γραμματέα κ. Δημ. Στεφάνου, είχαμε μια ειλικρινή, αναλυτική, συζήτηση, για όλα τα ζητήματα που αφορούν το νέο θεσμό. Εκ μέρους μας, τέθηκαν οι δυσκολίες που υπάρχουν, τα προβλήματα που διαπιστώνονται, τα κενά νόμου που πρέπει να αντιμετωπιστούν σε ορισμένες περιπτώσεις, καθώς επίσης και ζητήματα που αφορούν οφειλές της Πολιτείας προς τις πρώην νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις, από τον Ο.Σ.Κ., τις μεταφορές μαθητών, τις δημόσιες επενδύσεις κ.α.
Διαπιστώσαμε καλές προθέσεις από τον Υπουργό Εσωτερικών, ο οποίος αναγνώρισε τις δυσκολίες που υπάρχουν, εξήρε την προσπάθεια που γίνεται από τους περιφερειάρχες για την επιτυχία του θεσμού, ζήτησε κατανόηση και πίστωση χρόνου, για να αντιμετωπιστούν τυχόν δυσλειτουργίες, διαβεβαιώνοντας μας, ότι θα προωθηθούν όλες εκείνες οι διαδικασίες που απαιτούνται ώστε να πετύχει ο θεσμός, που, όπως μας είπε, αποτελεί και επιθυμία του ίδιου του Πρωθυπουργού. Για τον καλύτερο συντονισμό και την επίλυση των θεμάτων που ανακύπτουν κατά την εφαρμογή του Καλλικράτη, συμφωνήθηκε να συγκροτηθεί κοινή μόνιμη επιτροπή, ενώ ο Υπουργός μας μετέφερε και την επιθυμία του Πρωθυπουργού, να κληθούμε όλοι οι περιφερειάρχες σε προσεχή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Ήταν ένα πρώτο βήμα, το οποίο θα ακολουθήσουν και άλλα. Η προσπάθεια είναι μεγάλη, χρειάζεται αγώνας, τον οποίο ως Διοίκηση της Περιφέρειας Ηπείρου είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε».