Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ: Και στον αθλητισµό


Με τον νέο νόµο που ετοιµάζουν ο υφυπουργός Πολιτισµού, αρµόδιος για θέµατα άθλητισµού, κ. Γιώργος Νικητιάδης και ο γενικός γραµµατέας αθλητισµού κ. Πάνος Μπιτσαξής.

Το νοµοσχέδιο τις προσεχείς ηµέρες θα τεθεί στη δηµόσια διαβούλευση. Ένας όµιλος στην Γ’ Εθνική, τέσσερις όµιλοι στο περιφερειακό πρωτάθληµα από τη νέα ποδοσφαιρική σεζόν, συγχωνεύσεις σωµατείων, στην αρµοδιότητα της Διαρκούς Επιτροπής Αντιµετώπισης της Βίας το θέµα µε τα ύποπτα παιχνίδια, αυστηρότεροι κανόνες για τα κρούσµατα βίας και ντόπινγκ, είναι µερικές από τις σηµαντικές παρεµβάσεις που επιχειρούνται στα αθλητικά δρώµενα από την κυβέρνηση.

1. Η αναδιάρθρωση των κατηγοριών στο ποδόσφαιρο προβλέπει τη µετατροπή της Football League 2 (Γ’ Εθνική) σε έναν όµιλο και τη συγχώνευση σε τέσσερις οµίλους των οµάδων της Δ’ Εθνικής από δέκα που είναι σήµερα.
Η αλλαγή αυτή θα είναι άµεση και θα ισχύσει από τη νέα σεζόν.

2. Παράλληλα µε το νέο νοµοσχέδιο επιχειρείται ένα πλάνο συγχωνεύσεων για τον εξορθολογισµό των δαπανών προς τις οµοσπονδίες και τα σωµατεία.
Αυτό θα επιτευχθεί µε στοχευµένες συστεγάσεις οµοσπονδιών οµοειδών και συναφών αθληµάτων µε σκοπό τον περιορισµό των λειτουργικών εξόδων τους.