Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

ΝΕΑ ΓΡΙΠΗ: 118 άνθρωποι έχασαν την μάχη με τη νέα γρίπη στην χώρα μας


Δυο ακόμη άνθρωποι έχασαν την ζωή τους το τελευταίο 24ωρο, οι οποίοι παρουσίασαν βαριές επιπλοκές μετά από μόλυνση τους από τον ιό Η1Ν1.
Από την αρχή του έτους έως και σήμερα 118 άνθρωποι έχασαν την μάχη με τη νέα γρίπη στην χώρα μας, ενώ η κατάσταση ακόμη τριών ασθενών εμφάνισε σοβαρή επιδείνωση με αποτέλεσμα να κριθεί αναγκαία η εισαγωγή τους σε μονάδα.
Οι λοιμωξιολόγοι από την πλευρά τους δεν εφησυχάζουν, καθώς 115 ασθενείς νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας της χώρας σε σοβαρή κατάσταση.

Αυτό που φαίνεται να απασχολεί τους ειδικούς είναι πως φέτος το «κύμα» της γρίπης έριξε στο κρεβάτι ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας αλλά και ασθενείς με χρόνια νοσήματα, οι οποίοι είναι –ούτως ή άλλως – επιρρεπείς στη γρίπη και αντιμετωπίζουν υψηλότερο κίνδυνο επιπλοκών.

Είναι ενδεικτικό σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΚΕΛΠΝΟ), πως εννιά στους δέκα που άφησαν την τελευταία τους πνοή στο νοσοκομείο - και οι οποίοι έχει επιβεβαιωθεί πως νοσούσαν από τη νέα γρίπη - είχαν βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό.