Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

ΝΕΑ ΓΡΙΠΗ: Στους 108 οι νεκροί


Ακόμη οκτώ άτομα πέθαναν σήμερα από επιπλοκές της νέας γρίπης , ενώ εννέα εισήχθησαν σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) με βαριά συμπτώματα. Οι νοσηλευόμενοι σε ΜΕΘ είναι συνολικά 115.

Οι ειδικοί του ΚΕΕΛΠΝΟ κάνουν έκκληση προς τα άτοµα µε χρόνια νοσήµατα για άµεσο εµβολιασµό και επισηµαίνουν πως µέχρι σήµερα µε το πανδηµικό εµβόλιο έχουν ανοσοποιηθεί εκατοµµύρια άτοµα σε όλον τον κόσµο καιδεν έχουν καταγραφεί σοβαρές παρενέργειες που να χρειάζονται δεύτερη σκέψη.

Επιπλέον, συµβουλεύουν όσους ανήκουν σε οµάδες υψηλού κινδύνου και τις εγκύους που δεν έχουν εμβολιαστεί, µόλις έχουν κάποιο από τα συµπτώµατα της γρίπης, να επισκεφτούν άµεσως γιατρό, διότι είναι απαραίτητο να εκτιµηθούν και να λάβουν άµεσα θεραπεία.

Επίσης, οι γιατροί συνιστούν στους ασθενείς να πετούν αµέσως το χαρτοµάντιλο που χρησιµοποιούν και να καλύπτουν το στόµα τους όταν βήχουν για να µη φθάνουν τα σταγονίδια στους άλλους.
Συνιστούν σε όλους την προληπτική υγιεινή των χεριών, να αποφεύγουν να βάζουν τα χέρια στη µύτη, το στόµα και τα µάτια.
Μεταξύ των συµπτωµάτων της γρίπης είναι ο πολύ υψηλός πυρετός – άνω των 38,5 βαθµών Κελσίου – ο οποίος επιµένει ακόµη και µε αντιπυρετικά για περισσότερες από 48 ώρες, η δύσπνοια και ο έντονος πονοκέφαλος.