Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ: Ημερίδα για διευθυντικά στελέχη διοίκηση και αυτοδιοίκησης


Μια ακόμη ημερίδα για την προετοιμασία έναρξης εφαρμογής του «Καλλικράτη» πραγματοποιείται τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου στα Γιάννινα, στο ξενοδοχείο GRAND SERAI, για διευθυντικά στελέχη που θα υπηρετήσουν τις νέες δομές της Αποκεντρωμένης Διοίκησης των Περιφερειών και των Δήμων στην Ήπειρο και τη Δυτική Μακεδονία.
Η ημερίδα διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης και έχει ως θέμα, «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης».
Στο επίκεντρο της ημερίδας θα βρεθεί η μεταρρύθμιση του «Καλλικράτη», οι αρμοδιότητες των νέων αποκεντρωμένων δομών, καθώς και ζητήματα προσωπικού, οργάνωσης των υπηρεσιών και οικονομικής διαχείρισης.
Ανάλογες ημερίδες θα πραγματοποιηθούν το πρώτο δίμηνο του 2011 στις έδρες των νομών της χώρας. Επίσης μέχρι τον Μάρτιο έχουν προγραμματιστεί να υλοποιηθούν από το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης, συνολικά 55 προγράμματα επιμόρφωσης για το προσωπικό που θα στελεχώσει τα Ηλεκτρονικά Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών και τις Μονάδες Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.
Το πρόγραμμα της ημερίδας ξεκινά στις 9 το πρωί και περιλαμβάνει δυο συνεδρίες.