Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Α. ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ: Δήλωση για την χρηματοδότηση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ιωαννίνων για αποκατάσταση των ζημιών στο επαρχιακό οδικό δίκτυο


Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Ιωάννη Ραγκούση διατίθενται στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ιωαννίνων το ποσό του 1.954.842 ευρώ για την αντιμετώπιση ζημιών που υπέστη το επαρχιακό οδικό δίκτυο από την πρόσφατη κακοκαιρία.
Ο Νομάρχης Ιωαννίνων και αυριανός Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση, με την οποία θα αντιμετωπιστεί μέρος των μεγάλων ζημιών που έχει υποστεί το οδικό δίκτυο:
«Θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό, τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Γ. Ντόλιο και όσους βουλευτές συνέδραμαν την προσπάθεια για εξασφάλιση πιστώσεων προς αποκατάσταση των ζημιών.
Πιστεύω ότι η απόφαση αυτή είναι μόνο η αρχή, καθώς οι ζημιές είναι πολύ μεγάλες και αναμένουμε απαντήσεις και χρηματοδοτήσεις και από άλλα υπουργεία προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα από τις κατολισθήσεις, τις πλημμύρες, την κάλυψη δαπανών για αποστραγγιστικά έργα κ.
α.».