Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

ΣΑΜΑΡΑΣ: «Αλλαγές στο πόδι»


Για «αλλαγές στο πόδι και θυσίες χωρίς αντίκρισμα», έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΝΔ. κ. Σαμαράς, σχολιάζοντας το πολυνομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση.
Μιλώντας στην επιτροπή επεξεργασίας προτάσεων για την αναθεώρηση του Συντάγματος, τόνισε ότι «η σημερινή μας συνεδρίαση διεξάγεται κάτω από μια βαριά κοινωνική και πολιτική ατμόσφαιρα. Και αυτό, γιατί η κυβέρνηση προωθεί ένα πολυνομοσχέδιο, που αιφνιδιαστικά και κατεπειγόντως αλλάζει, χωρίς διάλογο, χωρίς συναίνεση, χωρίς σοβαρό προγραμματισμό και με εντεινόμενες ενδοκυβερνητικές τριβές, τους όρους ζωής για εκατομμύρια Έλληνες πολίτες».

Επισήμανε ότι «αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι διαθρωτικές αλλαγές που θα φέρουν ανταγωνιστικότητα, ανάκαμψη και ελπίδα και όχι θυσίες χωρίς προοπτική».

«Οι ώρες είναι κρίσιμες», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι όλοι «κρινόμαστε από το βαθμό της εθνικής μας ευθύνης, μπροστά σε μια προσπάθεια συλλογική, ώστε να ξεπεράσουμε την κρίση, να ισχυροποιήσουμε και πάλι την οικονομία και τη χώρα, να ενδυναμώσουμε την κοινωνική συνοχή και να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές μια νέα, αξιόπιστη, με κύρος και θεσμικά ισχυρή νέα Ελλάδα».