Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Ε.Α.Σ.Ι.: Πανηπειρωτική σύσκεψη στα Γιάννενα, την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου για την Δωδώνη


Σε μεγάλες περιπέτειες μπαίνει η γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη» αφού με σαφήνεια τίθεται πλέον η απόσυρση της Αγροτικής Τράπεζας, η οποία είναι και ο μεγαλομέτοχος .
Όλες αυτές τις μέρες, πάντως υπήρξαν αντιδράσεις από τα Γιάννενα που δείχνουν πως κανείς δεν θα αποδεχτεί την πώληση σε ιδιώτες. Αντίθετα, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, επισημαίνεται ο ρόλος που πρέπει να παίξουν οι κτηνοτρόφοι.
Την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου, στις 11 το πρωί, η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ιωαννίνων, σαν ο μεγαλύτερος μέτοχος μετά την ΑΤΕ, όπως σημειώνει, συγκαλεί Πανηπειρωτική σύσκεψη στα Γιάννενα, στα Λιθαρίτσια, «με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα στο χώρο της ΑΤΕ αλλά και την τοποθέτηση του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Φίλιππου Σαχινίδη στην Βουλή οι οποίες βάζουν υπό αμφισβήτηση το ιδιοκτησιακό καθεστώς της «ΔΩΔΩΝΗΣ ΑΕ».
Για το σκεπτικό της, αναφέρεται στην ανακοίνωση:
«Όπως επανειλημμένα έχει γίνει γνωστό η πάγια θέση της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ιωαννίνων είναι η διατήρηση του χαρακτήρα της Γαλακτοβιομηχανίας «ΔΩΔΩΝΗΣ ΑΕ», όπως άλλωστε προβλέπεται και από τη ιδρυτική πράξη αυτής. Αυτό σημαίνει ότι είναι αντίθετη σε κάθε τροποποίηση αυτών ιδίως όταν δεν υπάρχει κανένας σοβαρός λόγος. Την θέση μας αυτή την στηρίζαμε και την στηρίζουμε πάντα. Την στήριξη αυτή την αποδείξαμε έμπρακτα με την προσφυγή μας στην Δικαιοσύνη για την παράνομη αγοραπωλησία μέρους των μετοχών των Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών Άρτας, Πωγωνίου, καθώς και των μετοχών της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Κόνιτσας – Ζαγορίου, Μετσόβου η οποία εκκρεμεί ακόμη και σήμερα.
Μια αγοραπωλησία η οποία αποτελεί ωμή παραβίαση της ιδρυτικής πράξης της Βιομηχανίας και είναι αντίθετη με τις αρχικές διατάξεις του καταστατικού και την βούληση των ιδρυτών, η οποία είχε ένα και μόνο στόχο, την δημιουργία μια πλειοψηφίας της ΑΤΕ, η οποία της δίνει την δυνατότητα να κάνει ότι θέλει και όχι την εξυγίανση των παραπάνω Συνεταιριστικών οργανώσεων όπως άλλωστε αποδείχτηκε αργότερα.
Στην Πανηπειρωτική σύσκεψη θα κληθούν να συμμετέχουν οι δευτεροβάθμιες Συνεταιριστικές Οργανώσεις – μέτοχοι της«ΔΩΔΩΝΗΣ ΑΕ», οι βουλευτές της Ηπείρου, ο Περιφερειάρχης και οι Περιφερειακές παρατάξεις στην Περιφέρεια της Ηπείρου, οι Δήμαρχοι της Ηπείρου, οι επιστημονικοί και επαγγελματικοί φορείς της Ηπείρου, οι εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων».