Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΓΥΡΟΣ- ΤΙ ΘΑ ΠΡΑΞΟΥΝ ΟΙ ΗΤΤΗΜΕΜΟΙ;


ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΓΥΡΟΣ- ΤΙ ΘΑ ΠΡΑΞΟΥΝ ΟΙ ΗΤΤΗΜΕΜΟΙ;
Από το «Τρίτο Μάτι»

Η Κυριακή έφτασε.
Μεγάλος νικητής του πρώτου γύρου ήταν η αποχή. Το 53% στο Δήμο Πωγωνίου πρέπει να μας προβληματίζει. Οι στατιστικές δείχνουν ότι στο δεύτερο γύρο τα ποσοστά έχουν αυξητικές τάσεις. Για ένα απλό λόγο. Οι ψηφοφόροι ετεροδημότες των συνδυασμών που δεν πέρασαν στο δεύτερο γύρο δεν μπαίνουν στον κόπο να πάνε να ψηφίσουν.

Ο κ. Καψάλης ήρθε καθαρά και άνετα νομίζω, πρώτος (44,01%) και 3.592 ψήφους. Επικράτησε με διαφορά σε όλο το Πωγώνι (εκτός της εκλογικής Περιφέρειας του Άνω Πωγωνίου).
Ο δεύτερος κ. Ντόντης περιορίστηκε στο χαμηλό (προσωπική μου γνώμη) 30,57% και 2.495 ψήφους.

Ο κ. Στεργίου μετά το ισχυρό σοκ του 17,74% (1.447 ψήφοι) προς τιμή του, άφησε τα στελέχη και τους υποψηφίους Δημοτικούς Συμβούλους ελεύθερα να επιλέξουν κατά συνείδηση.

Τι θα πράξουν αυτοί την Κυριακή;
Ένα μεγάλο ποσοστό θα στηρίξουν από αντίδραση τον κ. Ντόντη. Για να μην παρεξηγηθώ μιλάω για τους ίδιους και τους οικογενειακούς ψήφους και όχι για το σύνολο των σταυρών που πήραν στο πρώτο γύρο. Κάποιοι θα μείνουν απαθείς και ουδέτεροι. Κάποιοι (λίγοι) θα στηρίξουν τον κ. Καψάλη.

Οι ψηφοφόροι του κ. Στεργίου τι θα πράξουν;
Στις Δημοτικές εκλογές οι ψηφοφόροι δεν μπαίνουν σε γραμμή, οι περισσότεροι ψηφίζουν φίλους, συγγενείς, χωριανούς.

Ο Συνδυασμός της Λαϊκής Συσπείρωσης ήταν σαφής: Άκυρο-Λευκό.
Μα ήταν και οι 627 που πήρε ο κ. Μεντής στο Δήμο Πωγωνίου αριστεροί;
Θα ήταν μεγάλο λάθος για όποιον πίστευε κάτι τέτοιο. Ένα μικρό ποσοστό ήταν ψηφοφόροι που δεν ήθελαν να ακούσουν κουβέντα για τον κ. Καψάλη, τον κ. Ντόντη και τον κ. Στεργίου.
Τι θα πράξουν τώρα δεν μπορώ να γνωρίζω. Ότι τους φωτίσει ο θεός!

Θα ήταν μεγάλη παράληψη αν δεν ανέφερα και την μερίδα εκείνη των ψηφοφόρων που αλλάζουν στρατόπεδο την τελευταία στιγμή βλέποντας που πάει το «ρεύμα» και ποιος έχει τον αέρα του νικητή.

Προσωπικά δεν βλέπω καμιά σημαντική διαφοροποίηση στην σειρά που θα καταλάβουν οι υποψήφιοι Δήμαρχοι του Πωγωνίου στην αυριανή αναμέτρηση.
Άλλωστε σε ολόκληρο το Πωγώνι είναι κοινό μυστικό ποιος θα είναι ο νέος Δήμαρχος!
«ΤΡΙΤΙ ΜΑΤΙ» - ΓΙΑΝΝΕΝΑ