Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΖΗΜΙΩΝ


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΖΗΜΙΩΝ

Συνεχίζεται η καταγραφή ζημιών.
Στη σύσταση συνεργείων προχώρησαν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου προκειμένου να ελέγξουν και να εντοπίσουν πιθανές ζημιές που έχουν προκληθεί στο εθνικό οδικό δίκτυο από τα έντονα καιρικά φαινόμενα της Τρίτης.
Η Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Ηπείρου, Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα ζήτησε από το Διευθυντές των υπηρεσιών (ΔΕΣΕ, ΔΕΚΕ), και σύστησαν ειδικά συνεργεία ώστε όπου διαπιστωθούν προβλήματα να αντιμετωπισθούν άμεσα.
Ήδη συνεργείο της Περιφέρειας με επικεφαλής γεωλόγο του Περιφερειακού Εργαστηρίου προβαίνει από χθες σε αυτοψία στις Εθνικές Οδούς και καταγράφει όπου υπάρχουν, ζημιές στο οδόστρωμα καθώς και κατολισθήσεις.

Από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ιωαννίνων, συνεχίζεται η καταγραφή των ζημιών που έχουν υποστεί περιοχές του Νομού Ιωαννίνων από την πρόσφατη θεομηνία, προκειμένου να συμπεριληφθούν στην πρόταση για κήρυξή τους ως πλημμυροπαθείς.
Παράλληλα η Ν.Α.Ι. εκφράζει τις ευχαριστίες της για τις προσπάθειες και τις υπηρεσίες που προσέφεραν για την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινόμενων και την παροχή βοήθειας προς πληγέντες κατοίκους και επιχειρηματίες του Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων, προς τους χειριστές των μηχανημάτων, τους άνδρες της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας και τα πληρώματα των ασθενοφόρων.