Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

ΓΑΛΑ: Αγεφύρωτο το χάσμα μεταξύ γαλακτοβιομηχάνων – παραγωγών.


ΓΑΛΑ: Αγεφύρωτο το χάσμα μεταξύ γαλακτοβιομηχάνων – παραγωγών.

Διασταύρωσαν τα ξίφη τους στη Θεσσαλονίκη γαλακτοβιομήχανοι και κτηνοτρόφοι, παρουσία και της υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κα Μιλένας Αποστολάκη, κατά τη διάρκεια ειδικής ημερίδας (την διοργάνωσε η εφημερίδα «Εξπρές»), στην οποία συζητήθηκε το παρόν και το μέλλον των γαλακτοβιομηχανιών.

Τελικά φαίνεται ότι το χάσμα μεταξύ των δυο πλευρών είναι αγεφύρωτο, αφού οι μεν παραγωγοί ζητούν μεγαλύτερες τιμές στο γάλα, οι δε εκπρόσωποι των εταιριών (συμμετείχε και η «Δωδώνη») υποστήριξαν ότι το κόστος παραγωγής είναι μεγάλο και ότι δεν υπάρχουν περιθώρια. «Οι βιομηχανίες είναι ζημιογόνες από το φρέσκο γάλα», τόνισε ο οικονομικός σύμβουλος της ΜΕΒΓΑΛ Α.Ε. κ. Παναγ. Χασάπης.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της «Δωδώνης» κ. Λευτέρης Κόντος άφησε να εννοηθεί ότι από ορισμένους χρησιμοποιείται και φτηνό εισαγόμενο γάλα, στο φρέσκο που κυκλοφορεί στην αγορά, ενώ αναφέρθηκε στους «πλημμελείς ελέγχους από 8 διαφορετικές ελεγκτικές αρχές, με αποτέλεσμα στην παραγωγή και διακίνηση της φέτας ο καθένας να κάνει ό,τι θέλει», όπως είπε χαρακτηριστικά.