Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024

Ιωάννινα: Διήμερο εκδηλώσεων στον Παραλίμνιο

 


Ετοιμάστε τα καλαθάκια και τις κουβερτούλες σας κι ελάτε δίπλα στη Λίμνη, στην περιοχή του “Δώδεκα”, στην οδό Δ. Φιλοσόφου, για ένα πικνίκ, σε έναν διευρυμένο δημόσιο χώρο, χωρίς την παρουσία οχημάτων!

Ο δήμος Ιωαννιτών, σε συνέχεια των προηγούμενων επιτυχημένων υπαίθριων δράσεων στα Λιθαρίτσια και το Άλσος, ζωντανεύει δημιουργικά έναν ακόμη εμβληματικό χώρο της πόλης μας. Με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς διοργανώνουμε ένα πικνίκ για μικρούς και μεγάλους στον Παραλίμνιο, γεμάτο διαδραστικά δρώμενα.

Το Σάββατο 14/09, από τις 5 το απόγευμα μέχρι το βράδυ και ολόκληρη την Κυριακή 15/09, στην πιο αγαπητή περαντζάδα της πόλης μας, ο Δήμος Ιωαννιτών, πόλη – πιλότος της Ευρωπαϊκής Αποστολής για τις 100 κλιματικά ουδέτερες πόλεις, διοργανώνει ένα γιορτινό διήμερο με θεματολογία που θα αφορά όλες τις ηλικίες.

Στόχος του Δήμου Ιωαννιτών είναι, μέσα από τις δράσεις αυτές, να αναδειχθούν και να ζωντανέψουν οι αστικοί πράσινοι χώροι, δείχνοντας τον δρόμο για το πώς μπορούμε να είμαστε παρόντες και να απολαμβάνουμε τις περιοχές αυτές.

Κατά τη διάρκεια του πικνίκ και του παραλίμνιου περιπάτου, θα εξελίσσονται ποικίλα δρώμενα από ανθρώπους και ομάδες που δραστηριοποιούνται καλλιτεχνικά, και όχι μόνο, στην πόλη. Ενδεικτικά, θα παρουσιάζονται: μουσική δρόμου, θεατρικά δρώμενα, πλανητάριο, θέατρο σκιών, face painting, δραστηριότητες για παιδιά, κρουστά, σκάκι, περιπατητικές ιστορικές αφηγήσεις, επιτραπέζια παιχνίδια, roller skating, ενώ θα συμμετέχουν Πολιτιστικοί Σύλλογοι και ομάδες πολιτών.

Ελάτε να περπατήσετε, να αθληθείτε, να κάνετε πικνικ, να περιηγηθείτε στα δρώμενα, να ξεκουραστείτε, μόνοι, με παρέα ή με οικογένεια για να δημιουργήσουμε μαζί μια συλλογική εμπειρία δίπλα στη λίμνη μας!

Γιατί οι δημόσιοι χώροι ανήκουν σε όλους μας.

* Σε περίπτωση κακοκαιρίας θα υπάρξει ενημέρωση.

ΠΗΓΗ: https://ioannina.gr/