Τετάρτη 28 Αυγούστου 2024

Αλέξανδρος Β. Πότσης: Ευχαριστήρια επιστολή

 

Ο Πρόεδρος του ΤΔ Κάτω Μερόπης, Αλέκος Πότσης με το τιμώμενο πρόσωπο Δημήτριο Πορίκη και τον τέως Πρόεδρο του χωριού Παναγιώτη Χαρίση.

Αγαπητοί Συγχωριανοί, Φίλες και Φίλοι της Κάτω Μερόπης,

Μέσω αυτής της επιστολής θα ήθελα τώρα που όλοι γυρίζουμε στην καθημερινότητα και κατάκατσε ο ‘’κουρνιαχτός’’ της απόλαυσης και της ξεκούρασης, να σας εξωτερικεύσω τα παρακάτω συναισθήματα.

 Να εκφράσω την τεράστια ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ, για την συμμετοχή ΟΛΩΝ, μικρών και μεγάλων, μόνιμων και αδειούχων χωριανών μας, για όλα όσα μαζί καταφέραμε, όχι μόνο τις ημέρες πριν το ετήσιο καλοκαιρινό μας αντάμωμα – πανηγύρι αλλά και την ημέρα αυτή.

 Ο εθελοντισμός δε, με την συμμετοχή όλων στον καθαρισμό – καλλωπισμό του χωριού μας στην πλατεία, στο χαγιάτι, στην εκκλησία, στο μνημείο ηρώων και όπου αλλού χρειάστηκε ήταν καθολική. Μόνο ικανοποίηση και περηφάνια αισθανθήκαμε για το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας.

Ο Πρόεδρος του ΤΔ Κάτω Μερόπης, Αλέκος Πότσης μαζί με τον Πρόεδρο της αδελφότητας της Κάτω Μερόπης Νότη Βαρελά παραδίδουν την τιμητική πλακέτα στον Δημήτριο Πορίκη.

Το υπέροχο και πλούσιο μεσημεριανό τραπέζι που ακολούθησε, με διοργανωτή την αδελφότητα μας, το τίμησαν πολλοί χωριανοί μας και όχι μόνο. Το γλέντι που ‘’συνόδευσε’’ το τραπέζι αυτό καθώς και η βραδιά που ακολούθησε με την κομπανία του Λευτέρη Γκιώκα θα μείνουν ανεξίτηλα χαραγμένα στην μνήμη μας. Η συγκίνηση, ο χορός και γενικότερα το γλέντι που στήθηκε θύμισε παλιές καλές και όμορφες εποχές του χωριού μας.

Θα ήθελα ειδικότερα όμως να σταθώ στην στιγμή της απονομής, της τιμητικής πλακέτας, στον μακροβιότερο διατελέσαντα πρόεδρο, με πολυετή συνεισφορά στον τόπο μας, τον Δημήτριο Π. Πορίκη γνωστό σε όλους μας και ως: «Μπάρμπα Μήτσιο».

Η συγκίνηση μεγάλη και αμοιβαία* Τα καλά και μεστά του λόγια δε, θα τα κρατήσουμε μέσα μας τόσο σαν «φυλαχτό» αλλά και ως παρακαταθήκη.

Αγαπητοί χωριανοί, αγαπητοί Φίλοι της Κάτω Μερόπης , όταν ξεκινήσαμε όλοι μαζί υποσχεθήκαμε την αναβίωση του χωριού μας ευελπιστώντας σε μια καλύτερη συνέχεια. Σήμερα, με τεράστια χαρά και περηφάνια, είμαστε πεπεισμένοι πως αυτή η συνέχεια θα έρθει και μαζί της θα φέρει ακόμα καλύτερα αποτελέσματα. Η συμμετοχή όλων μας ήταν αναγκαία και η ανταπόκριση καθοριστική.    

Κλείνοντας θα ήθελα να σας ευχαριστήσω, για άλλη μια φορά μέσα από την καρδιά μου και να σας ευχηθώ υγεία και ψυχική ευημερία, ανανεώνοντας τα ραντεβού μας για ακόμα πιο επιτυχημένα δρώμενα μέσα στο 2025.  

Με τιμή

Ο Πρόεδρος Τ.Δ. Κάτω Μερόπης

Αλέξανδρος Β. Πότσης