Τρίτη 16 Ιουλίου 2024

Ελληνική επιστημονική αποστολή στο παγκόσμιο συνέδριο νευροχειρουργικής neurocon 2024 στο Καράντ της Ινδίας

 


O Ειδικός Νευροχειρουργός, Δρ. Βασίλειος Οικονομίδης και εκλεκτό μέλος μας, με Καινοτομίες και με μία Αγκαλιά για τα παιδιά επιλέχθηκε να συμμετέχει ως Ομιλητής στο παγκόσμιο συνέδριο Νευροχειρουργικής NEUROCON 2024 που θα διεξαχθεί στις 16-18 Αυγούστου 2024 στο Καράντ της Ινδίας με θέμα: “The Future of Neurosurgery: Integrating Artificial Intelligence and Robotics for Enhanced Precision and Personalized Care.” 

Ο Δρ. Οικονομίδης δραστηριοποιείται από το 2021 στον ιδιωτικό τομέα ως ειδικός νευροχειρουργός κρανίου και σπονδυλικής στήλης ενηλίκων και παίδων, συνεργαζόμενος με τις νευροχειρουργικές μονάδες των νοσοκομείων Ερρίκος Ντυνάν, Μητέρα και Βιοκλινική Αθηνών. Ειδικεύεται στη Ενδοσκοπική και Ελάχιστα Επεμβατική Νευροχειρουργική Εγκεφάλου &  Σπονδυλικής Στήλης αλλά και στην εκτεταμένη χειρουργική ανακατασκευή τους. 



Η φιλοσοφία της χειρουργικής του προσέγγισης βασίζεται στον εξατομικευμένο σχεδιασμό σύμφωνα με τις προσωπικές ανάγκες του κάθε ασθενούς και στην επιδίωξη του βέλτιστου κλινικού αποτελέσματος με την ελάχιστη καταπόνηση και κλινική επιβάρυνση. Σε αυτό το πλαίσιο, εφαρμόζει καινοτόμες χειρουργικές προσεγγίσεις και την πλέον σύγχρονη τεχνολογία οι οποίες διασφαλίζουν την ακρίβεια και την αποτελεσματικότητα που απαιτούνται στη χειρουργική του κεντρικού νευρικού συστήματος. Συνεχίζει την εκπαίδευσή του μέσω της συστηματικής συμμετοχής σε εθνικά και διεθνή συνέδρια και πρακτικά σεμινάρια για τις τρέχουσες εξελίξεις στη νευροχειρουργική.



Είναι, επίσης, ιδρυτής του μη κερδοσκοπικού οργανισμού με την ονομασία «Η Νευροχειρουργική Αγκαλιάζει τα Παιδιά», στόχος του οποίου αποτελεί η προώθηση της γνώσης και της καινοτομίας στον τομέα της παιδονευροχειρουργικής.

Είναι μέλος του Who is Who Club, μίας Ανθεκτικής Κοινότητας Αναφοράς συνδεδεμένη με την Ποιότητα, την Αριστεία και την Προσφορά στον Συνάνθρωπο που προωθεί το Social Impact για μία ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ! Επίσης, είναι ενεργό μέλος στην ESPN (European Society of Pediatric Neurosurgery, στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και στην Ελληνική Νευροχειρουργική Εταιρεία.

Το συνέδριο διοργανώνεται από το Institute of Neurosciences, Krishna Vishwa Vidyapeeth του ομώνυμου Πανεπιστημίου με επικεφαλή της διοργάνωσης τον Διευθυντή του Ινστιτούτου τον Ινδό Νευροχειρουργό Dr. Iype Cherian. Ασκεί και διδάσκει προηγμένη νευροχειρουργική στο Ινστιτούτο Νευροεπιστημών, Krishna Vishwa Vidyapeeth, Karad-Ινδία.

Το γενικό θέμα του συνεδρίου είναι "Η νευροχειρουργική του αύριο - Νέες προσεγγίσεις, νέες ιδέες, νέες τεχνολογίες, νέα παραδείγματα". Το σχολαστικά καταρτισμένο πρόγραμμα έχει ως στόχο να προσφέρει διδακτικές διαλέξεις και να αναδείξει λειτουργικές αποχρώσεις κατά τη διάρκεια των πρωινών συνεδριών, με ενδιαφέρουσες συζητήσεις σε πάνελ υπό την καθοδήγηση των μετρ της νευροχειρουργικής.

Σύνδεσμοι που ενδιαφέρουν:

https://www.whoiswhogreece.com/dr-vasileios-oikonomidis/   

https://kvv.edu.in/  

https://neurosurgerycoach.org/biography/

https://neurocon2024.kvv.edu.in/