Δευτέρα 29 Ιουλίου 2024

Tο λαούτο του Βασίλη Κώστα & η λύρα του Σωκράτη Σινόπουλου μάγεψαν το κοινό

 


Με τους ήχους  της πολίτικης λύρας του Σωκράτη Σινόπουλου και του λαούτου του Βασίλη Κώστα πλημμύρισε η πλατεία Δημαρχείου στην Ελεούσα το βράδυ της Κυριακής 28 Ιουλίου 2024.

Οι δύο από τους σημαντικότερους και διεθνώς αναγνωρισμένους Έλληνες μουσικούς και συνθέτες, παρουσίασαν μια δυναμική και πρωτότυπη μουσική παράσταση καθηλώνοντας το ακροατήριο για δύο περίπου ώρες.

Η μουσική παράσταση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των καλοκαιρινών εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δήμος Ζίτσας και την παρακολούθησαν ο Δήμαρχος, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι κοινοτήτων και πλήθος κόσμου.

Οι δύο εξέχοντες σολίστες μέσα από τις συνθέσεις και τους διαδραστικούς αυτοσχεδιασμούς τους δημιούργησαν μια πολιτιστική γέφυρα μεταξύ των μουσικών παραδόσεων της Μεσογείου και του σύγχρονου αυτοσχεδιασμού και ταυτόχρονα ανέδειξαν τις δυνατότητες συνδυασμού δύο ιστορικών ελληνικών μουσικών οργάνων - της λύρας και του λαούτου.

Η βραδιά έκλεισε με δύο συνθέσεις του λαουτίστα Βασίλη Κώστα τις οποίες ο ίδιος ο καλλιτέχνης τις αφιέρωσε στη μνήμη του δεξιοτέχνη του κλαρίνου, Ναπολέοντα Δάμου που πρόσφατα έφυγε από τη ζωή

ΠΗΓΗ:  www.zitsa.gov.gr