Δευτέρα 20 Μαΐου 2024

"Δημοτικοί Σύμβουλοι" για μία μέρα οι μαθητές του Γυμνασίου Παρακαλάμου

 

Τους «Δημοτικούς Συμβούλους» του Γυμνασίου Παρακαλάμου υποδέχτηκε σήμερα ο Δήμος Πωγωνίου στη δράση προσομοίωσης που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, με την «ημερήσια διάταξη» να περιλαμβάνει έξι (6) θέματα.

Για το θεσμό του κορυφαίου οργάνου του Δήμου αλλά και για τη διαδικασία που ακολουθείται, από τη συγκέντρωση των θεμάτων μέχρι και την ανάρτηση των αποφάσεων, ενημέρωσε τα παιδιά ο Πρόεδρος του Σώματος κ. Γρηγόριος  Μποντίνης ενώ ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Αναστάσιος Γιούνης τους μίλησε για τη γενικότερη λειτουργία του Δήμου.

Μεταξύ των θεμάτων που τέθηκαν ήταν η αύξηση των δρομολογίων του Υπεραστικού ΚΤΕΛ ώστε να είναι εύκολη και συνεχής  η πρόσβαση μικρών και μεγάλων στην πόλη των Ιωαννίνων,  η προστασία του περιβάλλοντος,  καθώς και η διατήρηση των σχολικών μονάδων στον Παρακάλαμο.

Οι μαθητές ψήφισαν ομόφωνα την αποστολή σχετικής επιστολής στη Διοίκηση του Υπεραστικού ΚΤΕΛ καθώς και τη διοργάνωση εθελοντικής δράσης καθαρισμού στον Παρακάλαμο.

Παράλληλα τέθηκε το θέμα των αδέσποτων  με τον κ. Μποντίνη και τον  κ. Γιούνη να τους ενημερώνουν για τα βήματα που έχει κάνει ο Δήμος Πωγωνίου στην κατεύθυνση κατασκευής δημοτικού καταφυγίου σε συνεργασία με τους Δήμους Ζαγορίου και Κόνιτσας. 

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ  ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ