Σάββατο 30 Μαρτίου 2024

ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ: Απροκάλυπτες παρεμβάσεις για την πλήρη υποταγή του Δήμου Χιμάρας στην Κυβέρνηση Ράμα

 


Απροκάλυπτες παρεμβάσεις για την πλήρη υποταγή του Δήμου Χιμάρας στην Κυβέρνηση Ράμα. Άθλιες μεθοδεύσεις του Περιφερειάρχη στο Δημοτικό Συμβούλιο. Οι αρχές σεβασμού της λαϊκής ετυμηγορίας και ανεξαρτησίας της τοπικής αυτοδιοίκησης θυσία στο βωμό της συναλλαγής και λεηλασίας της περιουσίας των Χιμαριωτών.

Ένα ακόμη βαρύ επεισόδιο σημειώθηκε σήμερα στα πλαίσια των άθλιων χειρισμών της Κυβέρνησης του Σοσιαλιστικού Κόμματος και προσωπικά του Πρωθυπουργού κ. Έντι Ράμα για την ταπείνωση της τοπικής κοινωνίας των Χιμαριωτών και τον απόλυτο έλεγχο του θεσμού της τοπικής αυτοδιοίκησης της περιοχής.

Με την προσωπική ανάμειξη του Περιφερειάρχη Αυλώνας κ. Βαγγέλη Τάβο – δυστυχώς Ελληνικής καταγωγής πλην όμως αποδεδειγμένα εργαλείο των πολιτικών εις βάρος της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας – την ενορχήστρωση και αναρμόδια παράνομη παρουσία του κομματικού υπεύθυνο στην περιοχή, βουλευτή κ. Μπλέντι Κλοσι, έγινε η δήθεν έγκριση απ’ το Δημοτικό Συμβούλιο προσωρινής Δημάρχου.

Ο θεσμός του Δημάρχου, η ανεξαρτησία του Δημοτικού Συμβουλίου, η λαϊκή ετυμηγορία των πολιτών της Χιμάρας, πετάχτηκαν στο καλάθι των αχρήστων επιδιώκοντας ώστε με πρακτικές του παρελθόντος καταπίεσης, ανελευθερίας και καθεστωτικού αυταρχισμού να διαιωνίζονται οι πολιτικές της Κυβέρνησης Ράμα στην λεηλασία των περιουσιών και του πλούτου της περιοχής προς εξυπηρέτηση των πελατειακών οικονομικών συμφερόντων.

Θα είχε ενδιαφέρον όμως να απαντηθούν ερωτήματα που αφορούν τις λεηλασίες αυτές με παρόμοια στο Λυκούρσι των Αγίων Σαράντα. Κάπου εκεί ίσως βρεθεί η άκρη του νήματος που κατέστησαν αξιοποιήσιμη μια πολιτικά στημένη λεμονόκουπα όπως ο εντεταλμένος για την διεκπεραίωση της αποστολής στη Χιμάρα, Περιφερειάρχης Αυλώνα. 

Μάλιστα θα βοηθούσε ιδιαίτερα σ’ αυτή την σκοτεινή υπόθεση η συμβολή κι εστίαση των αναγεννημένων οργάνων της δικαιοσύνης και πάταξης της διαφθοράς.

Και για να μην υπάρχουν πια απορίες για το ποιος υπονομεύει την προοπτική της Αλβανίας στις ενταξιακές διαδικασίες στην ΕΕ, είναι ο Πρωθυπουργός της χώρας. Διότι τις παραβιάσεις αυτές δεν δύναται πλέον να τις καλύψει ούτε διαθέτοντας τον Σάσσωνα και ούτε κουνώντας το δάκτυλο στην Αθήνα.

Ο σεβασμός στις διαδικασίες ελεύθερων εκλογών, κατοχύρωσης των δικαιωμάτων των μελών των εθνικών μειονοτήτων, η εφαρμογή κράτους δικαίου, η εξασφάλιση του αυτοδιοίκητου της τοπικής εξουσίας και η προστασία της ιδιωτικής περιουσίας είναι πυλώνες στα Κριτήρια της Κοπεγχάγης για την ένταξη.

Και όσον αφορά τον Ελληνισμό στη διαχρονική του πορεία και ιστορική μαρτυρία έχει γνωρίσει και πολύ χειρότερες καταστάσεις. Στο τέλος όμως είχαν ηττηθεί όσοι δόλια τον πολέμησαν και θέλησαν να τον αμφισβητήσουν!

Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ

Αγ. Σαράντα, στις 29 Μαρτίου 2024