Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2024

Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών-Υποχρεωτική χρήση αλυσίδων για ΙΧ στην Εγνατία οδός

 


Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου ανακοινώνεται ότι λόγω δυσμενών καιρικών φαινομένων που επικρατούν στο Νομό Ιωαννίνων (έντονη χιονόπτωση) και σύμφωνα με σχετική απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων:

· Απαγορεύεται προσωρινά η κυκλοφορία παντός είδους οχήματος με μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος άνω των 3,5 τόνων, από τον Κόμβο Παμβώτιδας (χιλιομετρική θέση 72,900) έως και τον Κόμβο Παναγιάς (χιλιομετρική θέση 120,800) του αυτοκινητοδρόμου «Εγνατία Οδός» και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

· Επιβάλλεται υποχρεωτική χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων ή άλλων ανάλογων αντιολισθητικών μέσων σε όλα τα οχήματα, στο παραπάνω τμήμα του αυτοκινητοδρόμου.

Των παραπάνω περιορισμών εξαιρούνται τα οχήματα:

· οδικής βοήθειας,

· εκχιονιστικά και φορτηγά που μεταφέρουν αλάτι και

· εκτάκτου ανάγκης. Οι ρυθμίσεις της σχετικής απόφασης ισχύουν μέχρι την εξασθένιση των καιρικών φαινομένων και παρακαλούνται οι οδηγοί να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων

Παράλληλα έχει ενημερωθεί η Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας ώστε να λάβει τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να παραμένουν στο λιμάνι και την είσοδο της Ηγουμενίτσας όσα φορτηγά και νταλίκες εξέρχονται από πλοία προκειμένου να μην υπάρξει συμφόρηση στην έξοδο των Ιωαννίνων.