Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2024

Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Ιωαννίνων: Ανακοίνωση για το Υπεραστικό ΚΤΕΛ

 


Το Νομαρχιακό Τμήμα Ιωαννίνων της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αφού έλαβε υπόψη της την καταγγελία των Συνδικάτων Εργαζομένων στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ιωαννίνων και στις Μεταφορές στην Ήπειρο και Κέρκυρα, για νέες συνδικαλιστικές διώξεις από την Διοίκηση του Υπεραστικού ΚΤΕΛ, εκφράζει την αλληλεγγύη και την ολόπλευρη στήριξη στους συναδέλφους που διώκονται.

Η Διοίκηση του Υπεραστικού ΚΤΕΛ συστηματικά όλα τα τελευταία χρόνια, καταπατά τα στοιχειώδη εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων και περιφρονεί με προσβλητικό τρόπο ακόμα και τις δικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν τους συναδέλφους.

Η εργολαβική στοχοποίηση των συνδικαλιστών και ειδικά του συναδέλφου Πρόεδρου του Σωματείου εργαζομένων στο ΚΤΕΛ, επιτάσσει στα συνδικάτα τόσο του Ιδιωτικού όσο και του Δημόσιου τομέα να δημιουργήσουν με την δράση τους ασπίδα προστασίας.

Καλεί την Περιφέρεια Ηπείρου, ως εποπτευουσα αρχή του Συγκοινωνιακού έργου, να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την αποκατάσταση της εύρυθμης και νόμιμης λειτουργιάς, διότι εκτός των εργαζόμενων, την "πληρώνουν" και οι ελάχιστοι κάτοικοι των ακριτικών κοινοτήτων της Κόνιτσας.

Η αλληλεγγύη του κόσμου της εργασίας είναι το μοναδικό μας όπλο.