Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023

Παρουσίαση προγραμματικών θέσεων της παράταξης «ΚΟΙΝΟ ΤΩΝ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ» και υποψηφίων ΠΕ Θεσπρωτίας

 


Την πόλη της Ηγουμενίτσας επισκέφτηκε  την Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Γιάννης Στέφος.

Στις 8.30 μμ παρουσίασε τις βασικές προγραμματικές θέσης της παράταξης «ΚΟΙΝΟ ΤΩΝ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ» και παρουσίασε τους 15 υποψηφίους της ΠΕ Θεσπρωτίας . Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο πρώην βουλευτής Μάριος Κάτσης ,οι υποψήφιοι βουλευτές Γιάννης Γόγολος και Άννα Στεργίου ,ο Γιώργος Ζάψας, περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης και ο πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και υποψήφιος βουλευτής Τριαντάφυλλος Αλμπάνης  οι  οποίοι απηύθυναν και σύντομο χαιρετισμό.

Ο επικεφαλής της παράταξης αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην ανάγκη αναβάθμισης της λειτουργίας του περιφερειακού συμβουλίου και στην απόλυτη διαφάνεια ανάθεσης των έργων από την περιφέρεια. 

Ειδικότερα για τη Θεσπρωτία δεσμεύτηκε ότι  η παράκαμψη Ηγουμενίτσας αποτελεί προτεραιότητα  όπως και η αναβάθμιση της οδικής σύνδεσης Ηγουμενίτσας με το τελωνείο Μαυροματίου. Επίσης  τόνισε την ανάγκη βελτίωσης Βελτίωση του οδικού δικτύου των χωριών της Σαγιάδας και της Παραμυθιάς καθώς επίσης και εκείνο του Δήμου Φιλιατών.

Αναφέρθηκε στην ανάγκη εκκαθάρισης και λειτουργίας του Βιοτεχνικού κ’ Επιχειρηματικού Πάρκου Θεσπρωτίας, την συμπλήρωση των θαλάσσιων υποδομών στο παράκτιο μέτωπο Ηγουμενίτσας και την εκπόνηση ειδικού αναπτυξιακού προγράμματος για την υποστήριξη των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών των δήμων Φιλιατών και Σουλίου σε συνεργασία με το ΜΕΚΔΕ

Τέλος υποστήριξε την  ανάγκη εκπόνησης μελέτης χωροϊκανότητας ιχθυοκαλλιεργειών στον όρμο Σαγιάδας και υποστήριξη των εγκατεστημένων ιχθυοπαραγωγών, καθώς και την ανάγκη αντιπλημμυρικών έργων στο Δέλτα Καλαμά και στήριξη των Μανταρινοπαραγωγών Κεστρίνης

Καταληκτικά επεσήμανε ότι Η Δυτική Σιδηροδρομική Εγνατία: «ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ – ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ» είναι έργο εφικτό που μπορεί και πρέπει να αλλάξει την μοίρα όλης της Ηπείρου.

Στη συνέχεια παραβρέθηκε στην 3η Βραδιά Γευσιγνωσίας στην Ηγουμενίτσα, στο Κτίριο Τ1 που οργάνωσε  ο Σύλλογος  Υδατοκαλλιεργητών και συνομίλησε με τους επαγγελματίες της ιχθυοκαλλιέργειας. Η Θεσπρωτία είναι 1η παραγωγός περιοχή προϊόντων ιχθυοκαλλιέργειας  καθώς  στον νομό Θεσπρωτίας δραστηριοποιούνται συνολικά 28 μονάδες παραγωγής και ένας ιχθυογεννητικός σταθμός. Ο Γιάννης Στέφος υποσχέθηκε ότι τα όποια προσκόμματα στη λειτουργίας τους θα αρθούν και θα υποστηριχθούν από   την Περιφέρεια για την περαιτέρω ανάπτυξή τους.