Κυριακή 13 Αυγούστου 2023

Παρακάλαμος: Ξεπέρασε τις 150 συμμετοχές η «Ποδηλατοδρομία 2023»

 


Αγαπητοί συγχωριανοί και συνδημότες,

Τι πιο όμορφο να θέλει να δει κάποιος.

Να ακούσει.

Να τον αγκαλιάζουν μικρά παιδιά.

Να ακούει κολακευτικά σχόλια, για την εδώ και περίπου 17 χρόνια Ποδηλατοδρομία μας.

Σήμερα λοιπόν 13 Αυγούστου  η μαγευτική εικόνα της γεμάτης πλατείας του χωριού μας από τους περίπου 150 ποδηλάτες που δήλωσαν συμμετοχή, υπό τους ήχους της χαρούμενης μουσικής, τα γέλια των μικρών αλλά και των μεγάλων (γιατί όλοι μέσα μας  είμαστε παιδιά) μας θύμισε εικόνες παλαιότερων χρόνων.

Τότε που όχι μόνο το χωριό μας, αλλά και γενικότερα η περιοχή μας, έσφυζε από Ζωή.

Πρωί Κυριακής και αφού μαζευτήκαμε όλοι μας στην πλατεία, ξεκίνησε η εγγραφή των συμμετεχόντων, άρχισαν να φορούν όλοι τα μπλουζάκια, τα καπελάκια και αφού δόθηκαν οι κατάλληλες οδηγίες ώστε να μην υπάρξει ο παραμικρός κίνδυνος για τους μικρούς μας φίλους, ξεκινήσαμε.

Η Αστυνομία στο καθήκον της να προπορεύεται για την ομαλή και ασφαλή ποδηλατική μας βόλτα και οι εθελοντές μας να είναι δίπλα σε κάθε τι που είχαμε ανάγκη.

Το ΕΚΑΒ (παρόλο που δεν μας συνόδευε) ήταν πολύ κοντά μας και σε συνεχή επικοινωνία μήπως συμβεί το οτιδήποτε.

Η διαδρομή μας όπως πάντα ήταν στα όμορφα μέρη μας.

Παρακάλαμος - Ρεπετίστη - Βροντισμένη - Βελλά - Καλπάκι.

Δίπλα στο ποτάμι, μέσα στο πράσινο να ακούγεται το γέλιο μικρών και μεγάλων, να συνοδεύει αυτήν την μεγάλη μας και Αγαπημένη Παρέα.

Στο Κατάστημα του κ. Χάσκου Μιχαήλ και της συζύγου του Δώρα φθάσαμε και κάναμε διάλλειμα περίπου 45 λεπτών.

Χυμοί, αναψυκτικά και νεράκια προσφέρθηκαν δωρεάν σε όλους μας για άλλη μια φορά από τους αγαπημένους μας συγχωριανούς.

Ακολούθως ο δρόμος της επιστροφής ξεκίνησε.

Εκεί.

Με αμείωτο ρυθμό.

Με περίσσια αντοχή, πάρα την μεγάλη σε απόσταση πορεία.

Περίπου 26 χιλιόμετρα ήταν αυτά και ο ήλιος να καίει.

Ο τερματισμός στο χωριό ήταν μια απίστευτη εικόνα.

Γέμισε όλος ο κεντρικός δρόμος και η πλατεία.

Εκεί μας περίμεναν συγχωριανοί και συνδημότες να καμαρώσουν τα παιδιά τους.

Τα εγγόνια τους.

Τα παιδιά του χωριού μας αλλά και των διπλανών.

Γιατί είμαστε Παρέα Όλοι.

Η μουσική να ακούγεται δυνατά και όλοι να ξεδιψάμε με τους χυμούς, τα αναψυκτικά και τα νεράκια που Δωρεάν προσέφεραν από κοινού  η Κοινότητα  και ο Πολιτιστικός μας Σύλλογος «Το Σωσινο».

Μας τίμησε με την παρουσία του ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Καψάλης Κωνσταντίνος, ο Αντ/ρχος Πωγωνίου και υπεύθυνος Πολιτιστικών κ. Γιούνης Αναστάσιος, ο Αντ/ρχος Πωγωνίου και υπεύθυνος Δημοτικής Ενότητας Άνω Καλαμά  κ. Φωτίου Αθανάσιος, ο πρώην πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γκόγκος Χρήστος, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μποντίνης Γρηγόρης, η Α' Αντ/δρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος κ. Γκόνη Μαρίκα, το Συμβούλιο της Κοινότητας Παρακαλάμου, του Πολιτιστικού Συλλόγου, συγχωριανοί, συνδημότες και φυσικά οι πρωταγωνιστές της σημερινής ημέρας, οι μικροί μας φίλοι.

Στον χαιρετισμό του ο κ. Δήμαρχος έδωσε συγχαρητήρια για την εξαιρετική διοργάνωση, αναφέρθηκε στην μεγάλη συμμετοχή που υπήρξε, στην ανάγκη ανάλογων διοργανώσεων στο μέλλον και ότι η Δημοτική Αρχή θα στέκεται δίπλα σε κάθε παρόμοιες εκδηλώσεις και ότι η Ποδηλατοδρομία θα πρέπει να γίνει θεσμός και με την βοήθεια όλων να γίνει Ποδηλατοδρομία όλου του Δήμου.

Ο κ. Αντ/ρχος με την σειρά του έδωσε και τα δικά του συγχαρητήρια για την όλη διοργάνωση και υποσχέθηκε ότι θα στέκεται δίπλα μας σε κάθε μας επιθυμία που έχει να κάνει με το κοινωνικό σύνολο και ιδιαιτέρως με τα μικρά παιδιά.

Παρομοίασε την σημερινή Ποδηλατοδρομία με την καθημερινή μάχη στην ζωή και ότι στην πορεία μας ως άνθρωποι να μην το βάζουμε κάτω και ότι θα υπάρχουν και ανηφόρες και κατηφόρες όπου θα πρέπει να δίνουμε τις μάχες μας και στο τέλος θα κερδίζουμε.

Ο πρώην Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γκόγκος Χρήστος έδωσε τα θερμά συγχαρητήρια σε όλους όπου βοήθησαν για την επίτευξη της Ποδηλατοδρομίας και ότι θα πρέπει όλοι να αγκαλιάζουν αυτές τις όμορφες δράσεις, όπου πρωταγωνιστές είναι τα παιδιά και με την χρήση του ποδηλάτου που είναι ότι καλύτερο για την ίδια μας την Ζωή.

Η Πρόεδρος του Πολιτιστικού μας Συλλόγου κ. Νίκου Παναγιώτα στον δικό της χαιρετισμό αναφέρθηκε με θερμά λόγια για τους φίλους συγχωριανούς - συνδημότες (μέλη του Συλλόγου) που πάντα είναι δίπλα στις όποιες εκδηλώσεις που ετοιμάζουμε για το χωριό μας.

Θα ήθελα κι εγώ με την σειρά μου αγαπητοί φίλοι ως Πρόεδρος του χωριού μας να τονίσω (και το επαναλαμβάνω πάντα) πως μόνο με την συνεργασία όλων των φορέων αλλά και όλων των συγχωριανών, θα επιτυχάνονται σημαντικές δράσεις.

Σήμερα η ποδηλατοδρομία μας.

Πριν λίγες ημέρες η Αιμοδοσία, το επί διημέρου πανηγύρι μας και πρόσφατα τα Παιχνίδια της Αλάνας και η Θεατρική παράσταση με τον θίασο του συνδημότη και αγαπημένου σε όλους μας κ. Ζηκα Χριστόφορου.

Περάσαμε  όμορφα και συνάμα δώσαμε το μήνυμα ΑΝθΡΩΠΙΑΣ με την αιμοδοσία μας.

Τις επόμενες ημέρες θα διοργανωθεί νύχτα Σινεμά για τους μικρούς μας φίλους (στα Αλώνια) με δωρεάν σουβλάκια, αναψυκτικά, ποπκόρν κτλ. .

ΦΊΛΟΙ ΜΟΥ η καλύτερη ανταμοιβή κάθε ανθρώπου που ασχολείται - τρέχει στα Κοινά, είναι η συμμετοχή και η χαρά της επιτυχημένης διοργάνωσης.

Ε λοιπόν,

Σήμερα εγώ το ένιωσα.

Σας ευχαριστώ πολύ.

Η προσπάθεια θα συνεχιστεί με αμείωτο ρυθμό σε όλα τα επίπεδα.

Παρακάτω ακολουθεί αναλυτικά το ποιοι βοήθησαν στην σημερινή εκδήλωση:

Δήμος Πωγωνίου

Γαιωέργα Η.Ε.ΕΠΕ. Τεχνική Εταιρεία

Χάσκος Μιχαήλ και η σύζυγος του Δώρα

Κοτρότσιος Μιχαήλ

Χάσκος Αντώνης (Plegma Cafe-bar)

Γυροφέρνω Ναση Εύη - Μήτση Πέτρο

Βιβλιοπωλείο «Γραφω – Σβήνω»

κ. Σιώζο Λάζαρο και η κ. Τσεκούρα Βάσω

Φαρμακείο κ. Σανιδά Λένα

Σανιδά Ευάγγελο - Ζυγοκώστα Ευάγγελο

κ. Πατσούρας Ανδρέα

κ. Μπίκα Όλγα

κ. Χαλδούπης Ιωάννη

Ελληνική Αστυνομία (Α.Τ. Πωγωνίου)

ΕΚΑΒ

Πολιτιστικό Σύλλογο «Το Σώσινο» 

Όλες και όλους που βοήθησαν κατά την διάρκεια της διαδρομής και σε ότι άλλο τους ζητήθηκε

Και φυσικά τα Μικρά παιδιά.

Γι αυτά διοργανώνονται οι εκδηλώσεις, όπως η σημερινή.

Σας ευχαριστώ πολύ όλους μέσα από τα βάθη της ψυχής μου.

Με τιμή

Ο Πρόεδρος Παρακαλάμου

Μπίκας Χρ. Κωνσταντίνος