Σε ανάληψη μιας ακόμη
πρωτοβουλίας για την περαιτέρω προώθηση των τοπικών προϊόντων προχωρά η
Περιφέρεια Ηπείρου.
Συγκεκριμένα σε συνεργασία με το
Γεωπονικό Πανεπιστήμιο θα εξετάσει τη δυνατότητα ένταξης της πατάτας
Χρυσοβίτσας στα Προϊόντα Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης.
Στο πλαίσιο αυτό σήμερα η Επιτροπή Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού
και Ανάπτυξης Περιφέρειας Ηπείρου ενέκρινε τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης με
το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών για την εκτέλεση ερευνητικού έργου με τίτλο: «Πατάτα
Χρυσοβίτσας:
Διενέργεια έρευνας για τη
συλλογή στοιχείων με στόχο την κατοχύρωσή της ως προϊόντος Προστατευόμενης
Γεωγραφικής Ένδειξης».
Σύμφωνα με τους όρους της
σύμβασης προβλέπεται:
Ø διενέργεια έρευνας για τη συγκέντρωση στοιχείων που θα τεκμηριώνουν την ιστορική – λαογραφική οριοθέτηση του προϊόντος και τη σύνδεσή του με την περιοχή
Ø έρευνα και συλλογή στοιχείων για το έδαφος,
το κλίμα, τις καλλιεργητικές τεχνικές, το περιεχόμενο και τα ιδιαίτερα διατροφικά
χαρακτηριστικά του προϊόντος
Ø Συγγραφή φακέλου για να υποστηριχθεί η
ανάδειξη της «Πατάτας Χρυσοβίτσας» ως προϊόντος ΠΓΕ
Ø Διαχείριση έργου
ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr/