Σάββατο 13 Μαΐου 2023

Επίσκεψη του Γιάννη Στέφου στο ΣΥΔΛΙ

 


Τον Σύνδεσμο Ύδρευσης Δήμων  Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων επισκέφθηκε,  χθες 12/5/2023, ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιάννης Στέφος.

Συναντήθηκε  με τους εργαζόμενους της βάρδιας και συζήτησε μαζί τους τα σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης και λειτουργίας του ΣΥΔΛΙ.

Συγκεκριμένα οι εργαζόμενοι έκαναν λόγο για τις σοβαρές ελλείψεις προσωπικού, κυρίως σε μηχανικούς και διοικητικό προσωπικό υποστήριξης που δημιουργεί προβλήματα στη λειτουργία τους.

Επίσης έθεσαν και τα γενικότερα προβλήματα της ακρίβειας  στα τρόφιμα και την ενέργεια και εν γένει  της καθημερινότητας των νοικοκυριών.

Η συζήτηση στράφηκε και στην απαίτηση το νερό να παραμείνουν δημόσιο αγαθό, που θα εξασφαλίζει φθηνές τιμές και πρόσβαση  σε όλους.

Ο υποψήφιος βουλευτής Γιάννης Στέφος   παρουσίασε τις προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που συμπυκνώνονται στη θέση ότι το νερό δεν είναι εμπόρευμα, είναι κοινωνικό αγαθό  και στη  δέσμευση ότι θα ακυρωθεί πλήρως, σε όλες του τις πτυχές το νομοσχέδιο ιδιωτικοποίησης του νερού που ψήφισε η ΝΔ, παρά την απόφαση του ΣΤΕ.

Οι υποδομές ύδρευσης και αποχέτευσης θα παραμείνουν υπό δημόσιο έλεγχο, οι πάροχοι υπηρεσιών ύδατος θα στηριχθούν επαρκώς απέναντι στη μεγάλη πρόκληση  του ενεργειακού κόστους και της πράσινης μετάβασης, και η εποπτεία των παρόχων θα επιστρέψει εκεί όπου ανήκει: στον άμεσο έλεγχο του κράτους.

Γιάννης Στέφος, δάσκαλος,

μέλος της  ΚΕ   του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ,

υποψήφιος βουλευτής Ιωαννίνων