Σάββατο 20 Μαΐου 2023

ΕΜΥ: Άστατος θα είναι καιρός την Κυριακή 21 Μαΐου

 


Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ αρχικά στο Ιόνιο, τη Στερεά, την Πελοπόννησο και βαθμιαία στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες θα είναι πρόσκαιρα ισχυρές στη δυτική Ελλάδα και την Πελοπόννησο.

Τα φαινόμενα στα δυτικά από το βράδυ θα εξασθενήσουν.

Στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στις Κυκλάδες και την Κρήτη, όπου από το βράδυ θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Από το βράδυ στα δυτικά θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα φθάσει τους 20 με 22 βαθμούς και κατά τόπους τους 23 με 24 βαθμούς Κελσίου.

Δευτέρα 22 Μαΐου

Άστατος καιρός με νεφώσεις παροδικά αυξημένες και κυρίως στην ανατολική και νότια χώρα τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς πρόσκαιρα θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά από ανατολικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση που το βράδυ θα στραφούν σε βόρειους.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.