Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2022

Περιφέρεια Ηπείρου: Ανακοίνωση αποφάσεων της τακτικής-διά ζώσης- συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου

 


Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου στην  συνεδρίασή του, που πραγματοποιήθηκε,  διά ζώσης, στις δέκα εννέα   (19) του μηνός Οκτωβρίου έτους 2022, ημέρα Τετάρτη και ώρα 15.00,  συζήτησε τα  θέματα, που έλαβαν  αριθμό απόφασης  από  40 έως και 44,  έτους 2022:

Ημερήσιας Διάταξης

Θέμα 1ο: Έγκριση της έκθεσης οικονομικών καταστάσεων της Περιφέρειας Ηπείρου (ισολογισμών – λογαριασμών αποτελεσμάτων χρήσεως και διαθέσεως αποτελεσμάτων) για το οικονομικό έτος 2019.

Περίληψη απόφασης: Ενέκρινε, κατά πλειοψηφία,  την έκθεση καταστάσεων της Περιφέρειας Ηπείρου (ισολογισμών – λογαριασμών αποτελεσμάτων χρήσεως και διαθέσεως αποτελεσμάτων) για το οικονομικό έτος 2019, όπως καταρτίσθηκε και υποβλήθηκε  από την Οικονομική Επιτροπή  (αριθμ. απόφ. 12/40/19-10-2022 )

Θέμα 2ο: Έγκριση της έκθεσης οικονομικών καταστάσεων της Περιφέρειας Ηπείρου (ισολογισμών – λογαριασμών αποτελεσμάτων χρήσεως και διαθέσεως αποτελεσμάτων) για το οικονομικό έτος 2020.

Περίληψη απόφασης: Ενέκρινε, κατά πλειοψηφία, την έκθεση καταστάσεων της Περιφέρειας Ηπείρου (ισολογισμών – λογαριασμών αποτελεσμάτων χρήσεως και διαθέσεως αποτελεσμάτων) για το οικονομικό έτος 2020, όπως καταρτίσθηκε και υποβλήθηκε  από την Οικονομική Επιτροπή (αριθμ. απόφ. 12/41/19-10-2022).

Θέμα 3ο: Έγκριση 4ης τροποποίησης προϋπολογισμού Περιφέρειας Ηπείρου, οικ. έτους 2022

Περίληψη απόφασης: Ενέκρινε, κατά πλειοψηφία, την 4η τροποποίηση  προϋπολογισμού Περιφέρειας Ηπείρου, οικ. έτους 2022, όπως καταρτίσθηκε-διαμορφώθηκε (αριθμ. απόφ. 12/42/19-10-2022)

Θέμα 4ο: Λήψη απόφασης για συνένωση εδρών -διοικητικών μονάδων ΤΑΞΙ ΔΗΜΟΥ ΖΑΓΟΡΙΟΥ-ΠΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Περίληψη απόφασης:  Αποφάσισε, ομόφωνα, την αναβολή συζήτησης-  απόφασης του θέματος, για πληρέστερη επεξεργασία και  συλλογή στοιχείων επί του θέματος (αριθμ. απόφ. 12/43/19-10-2022)

Θέμα 5ο: Λήψη απόφασης με θέμα τη σύμφωνη γνώμη για το αίτημα  προς το Δασαρχείο, άδειας επέμβασης σε δασική έκταση για την ανόρυξη ερευνητικής γεώτρησης στο Δεμάτι Δήμου Ζαγορίου

Περίληψη απόφασης: Ενέκρινε, ομόφωνα, τη λήψη απόφασης σύμφωνης γνώμης για το αίτημα  προς το Δασαρχείο, άδειας επέμβασης σε δασική έκταση για την ανόρυξη ερευνητικής γεώτρησης στο Δεμάτι Δήμου Ζαγορίου (αριθμ. απόφ. 12/44/19-10-2022)

Θέμα 6ο: Ενημέρωση - συζήτηση για το θέμα της Διαχείρισης των Απορριμμάτων  στην Ήπειρο

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο κ. Περιφερειάρχης προέβη σε αναλυτική ενημέρωση του Σώματος σχετικά με την διαχείριση των απορριμμάτων στην Ήπειρο, τόσο ως προς την υλοποίηση και λειτουργία του εργοστασίου επεξεργασίας, τη ΜΕΑ Ηπείρου, όσο και ως προς την υλοποίηση των Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων  (ΣΜΑ).

Όλες οι παρατάξεις του Π.Σ., εξέθεσαν τις απόψεις -παρατηρήσεις τους.

(αναλυτικά στα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά της συνεδρίασης)

Δεν εκδόθηκε απόφαση

Τέλος, σημειώνεται ότι ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, απάντησε:

Α. Επί επιστολής  της παράταξης «ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΗΠΕΙΡΟΥ», σχετικά με την εφαρμογή απόφασης του ΣτΕ, για την απαλλαγή των κατοίκων της ΠΕ Ιωαννίνων από την καταβολή διοδίων στους σταθμούς Τύριας, Παμβώτιδας και Μαλακασίου΄΄

Β. Επί επερώτησης  της παράταξης «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΗΠΕΙΡΟΥ», σχετικά με  «καταστροφές στο οδικό δίκτυο του Δήμου Δωδώνης και για εκθεμελίωση βάθρων  γεφυρών εξαιτίας ανεξέλεγκτης απόληψης υλικού»

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ του Π.Σ.  

ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΜΠΡΑΪΜΗ- ΜΠΟΤΣΗ

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr/