Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2022

Επιδότηση 23,8 λεπτά ανά Kwh στα αγροτικά τιμολόγια τον Νοέμβριο

 


Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Ενέργειας στα 23,8 λεπτά ανά Kwh  θα φτάσει η επιδότηση στα αγροτικά τιμολόγια ρεύματος κατά τον Νοέμβριο.

Η τελική χρέωση για έναν αγρότη πελάτη της ΔΕΗ, αφαιρώντας την κρατική επιδότηση, είναι ίδια με τον προηγούμενο μήνα στα 15,1 λεπτά ανά Kwh.

Για τον Νοέμβριο η χρέωση στο αγροτικό ρεύμα σύμφωνα με τον αναρτημένο τιμοκατάλογο της ΔΕΗ διαμορφώνεται στα 38,9 λεπτά ανά Kwh με πάγιο 1,5 ευρώ έναντι 58,7 λεπτών τον Οκτώβριο και 78 λεπτών τον Σεπτέμβριο.

Η επιδότηση στο αγροτικό ρεύμα είναι ανάλογα μειωμένη στα 23,8 λεπτά ανά Kwh έναντι 43,6 λεπτά τον περασμένο μήνα, με το τελικό ποσό που θα κληθεί να καταβάλλει ένας αγρότης πελάτης της ΔΕΗ για το τιμολόγιο Νοεμβρίου να υπολογίζεται στα 15,1 λεπτά την κιλοβατώρα, όπως τον περασμένο μήνα.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού Κώστα Σκρέκα, το συνολικό ποσό της επιδότησης για το ηλεκτρικό ρεύμα το Νοέμβριο ανέρχεται στα 430 εκατ. ευρώ, με το μεγαλύτερο μέρος του ποσού να προέρχεται από τον καινοτόμο μηχανισμό ανάκτησης των υπερεσόδων από τους ηλεκτροπαραγωγούς, που έχει εφαρμόσει η Ελληνική Κυβέρνηση από τον προηγούμενο Ιούλιο  και  έχει αποδώσει μέχρι σήμερα πάνω από 2,3 δισ. Ευρώ.