Δευτέρα 9 Μαΐου 2022

Αδελφότητα Ιερομνημιτών Ιωαννίνων: Πραγματοποιήθηκε η γενική εκλογοαπολογιστική συνέλευση της Αδελφότητας

 

Φωτό: Αδελφότητα Ιερομνημιτών Ιωαννίνων

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΙΕΡΟΜΝΗΜΙΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 8 Μαΐου 2022, στην αίθουσα της Πανελλήνιας Ένωσης Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος, στην Ομόνοια, η Γενική Συνέλευση των αποδήμων Ιερομνημιτών.

Μετά την απελευθέρωση από τα δεσμά της πανδημίας και ξεπερνώντας τις πρόσκαιρες δυσκολίες που παρουσιάστηκαν στην ομαλή λειτουργία του ιστορικού φορέα των ταξιδεμένων Γεροματών, η υπεραιωνόβια Αδελφότητα εγκαινίασε ένα νέο ξεκίνημα με βλέψεις και οράματα αντάξια της ιστορικής της διαδρομής.

Κύριο μέλημα και υπόσχεση όλων όσων συμμετείχαν στη μάζωξη ήταν:

“Λήθη στα λάθη του παρελθόντος, σύμπνοια και συμπόρευση όλων των Γεροματών, αποδήμων και γηγενών, με απώτερο σκοπό την ανάδειξη του τεράστιου διαχρονικού έργου της Αδελφότητας και τη χάραξη μιας νέας ελπιδοφόρας πορείας”!

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον απολογισμό έργου του απερχόμενου διοικητικού συμβουλίου, μέσω του προέδρου του, Βασίλη Λογοθέτη και του Ταμία, Γιώργου Κάτρη.

Αμφότεροι αναφέρθηκαν στα προβλήματα με τα οποία βρέθηκαν αντιμέτωποι κατά τη διάρκεια της θητείας τους και τα λειτούργησαν ανασταλτικά  στην ομαλή λειτουργία του συλλόγου.

Ακολούθησε ένας ιδιαίτερα επικοδομητικός διάλογος, με τα παρευρισκόμενα μέλη και η γενική διαπίστωση ήταν πως ‘στην υπεραιωνόβια, δραστήρια και πάντα παρούσα στα Γερομάτικα δρώμενα, Αδελφότητα Ιερομνημιτών, δεν ταιριάζει η αδράνεια ούτε η αποστασιοποίηση από το τοπικό κοινωνικό γίγνεσται! Ηθική υποχρέωση ΟΛΩΝ όσων γεννήθηκαν ή κατάγονται από την Ιερομνήμη είναι να βοηθήσουν ώστε το χωριό μας να αποτελέσει, ξανά, το κέντρο ενδιαφέροντος της ευρύτερης περιοχής!

Ακολούθησε ψηφοφορία για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου και των εκπροσώπων στην Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας (ΠΣΕ) και την Ομοσπονδία Αδελφοτήτων Καλαμά (ΟΑΚ).

Εξελέγησαν οι παρακάτω συγχωριανοί:

Α’. Για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο

1. Σωτηρίου Γεώργιος

2. Τσάλλης Κωνσταντίνος

3. Φούλης Ευάγγελος

4. Λάμπρου Βασιλική

5. Οικονόμου Γιάννης

6. Λαζάρου Στέλιος

7. Γραβάνης Γιάννης

Β’. Εκπρόσωποι σε ΠΣΕ και ΟΑΚ

1. Γιαννάκος Κώστας

2. Λουκάς Γιώργος

3. Κοντός Μιχάλης

Με Απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, το νεοκλεγέν διοικητικό συμβούλιο, το οποίο αναμένεται να συγκροτηθεί σε Σώμα τις αμέσως επόμενες ημέρες,  θα έχει τη συμπαράσταση και ενεργή στήριξη, σε διάφορους εξειδικευμένους τομείς λειτουργίας του και από άλλους Γερομάτες τα ονόματα και των οποίων θα ανακοινωθούν πολύ σύντομα.

Όπως τον «παληό καλό καιρό» η Συνέλευση και οι εκλογές ολοκληρώθηκαν με κρασί, τσίπουρο, μεζέδες και πολύ κουβέντα!

Το νέο μαζικό ραντεβού των αποδήμων Γεροματών οριστικοποιήθηκε για το καλοκαίρι στο χωριό.