Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στα δημόσια αγροτικά ΙΕΚ

 


Ξεκίνησαν οι εγγραφές για το διδακτικό έτος 2021- 2022, στα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΔΙΕΚ) του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, και θα διαρκέσουν έως και την 1 Νοεμβρίου 2021.

Με δεδομένο ότι οι ανάγκες της σύγχρονης εποχής απαιτούν εξειδικευμένες γνώσεις ώστε οι αγρότες να μπορούν να ανταποκριθούν ώστε η αγροτική οικονομία να καταστεί βασικός πυλώνας της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας μας, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιος Λιβανός προώθησε την ίδρυση των ΔΙΕΚ, και δήλωσε: «Στηρίζουμε την εκπαίδευση και κατάρτιση των αγροτών. Με την ίδρυση 6 νέων Δημοσίων ΙΕΚ ανοίγουμε νέους ορίζοντες για τους νέους μας. Στόχος μας είναι οι νέοι να γίνονται αγρότες από επιλογή και όχι από ανάγκη».

Ο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ προσφέρει σπουδές για μια σύγχρονη Αγροτική Επαγγελματική Εκπαίδευση σε νέους κάτοχους απολυτηρίου Γενικού ή Επαγγελματικού Λυκείου και ισότιμων τίτλων, από ολόκληρη την χώρα, που θέλουν να δραστηριοποιηθούν ή/και να απασχοληθούν σε εκμεταλλεύσεις και επιχειρήσεις του αγροτοδιατροφικού τομέα.

Το έτος κατάρτισης 2021-2022 θα λειτουργήσουν με πρωινό ωράριο, έξι (6) Δημόσια ΙΕΚ στις Περιφερειακές Ενότητες: Ιωαννίνων, Ηρακλείου, Κορίνθου, Λάρισας, Αττικής και Τρικάλων.

Στο ΙΕΚ των Ιωαννίνων η ειδικότητα αφορά σε τεχνικούς γαλακτοκομίας και τυροκόμους.

Στοιχεία επικοινωνίας:

Εθν. Αντιστάσεως 3, 45221, Κατσικά Ιωαννίνων

galateei@otenet.gr

26510 92219