Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021

Οι αλλαγές στις μετακινήσεις με τα SMS

 


Όπως ανακοίνωσε ο κ. Νίκος Χαρδαλιάς, στους έξι λόγους μετακίνησης σε όλη τη χώρα διαφοροποιήσεις θα υπάρξουν στους κωδικούς 2, 3 και 6, οι οποίες θα αφορούν σε όλη τη χώρα:

Για τον κωδικό 2, που αφορά σε μετάβαση σε σούπερ μάρκετ και καταστήματα προμήθειας ειδών πρώτης ανάγκης, αλλά και για τον κωδικό 3, που αφορά τη μετάβαση σε τράπεζες ή δημόσιες υπηρεσίες, προβλέπεται μετακίνηση μόνο εντός του οικείου δήμου ή έως δύο χιλιόμετρα μακριά από την κατοικία.

Για τον κωδικό 6, η μετακίνηση θα γίνεται μόνο πεζή ή με ποδήλατο και οι πολίτες δεν θα μπορούν να μετακινηθούν με αυτοκίνητο ή μοτοσυκλέτα για τη συγκεκριμένη κατ’ εξαίρεση μετακίνηση.

Για τον κωδικό 4, που αφορά την παροχή βοήθειας σε άτομο που το έχει ανάγκη, τα ελεγκτικά όργανα από σήμερα θα ζητούν περισσότερες πληροφορίες.

Επίσης, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της κυβέρνησης όπου παρουσιάζεται ο επιδημιολογικός χάρτης επιτήρησης (https://covid19.gov.gr/covid-map ), το μέτρο για μετακίνηση εντός δήμου ή εντός ακτίνας 2 χιλιομέτρων ισχύει και στην περίπτωση που κάποιος θέλει να μεταβεί σε φαρμακείο (κωδικός 1).