Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2021

Σταύρος Ζηκόπουλος: Θέση για το γυμναστήριο Πωγωνιανής και άλλα θέματα του Δήμου Πωγωνίου

 


ΓΙΑΤΙ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ 132-2020

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΗΤΑΝ συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Πωγωνίου το Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2021 (δύο συνεδριάσεις) με τηλεδιάσκεψη.

Στις 17:30 με μόνο θέμα "Έγκριση και ψήφιση προϋπολογισμού & Ο.Π.Δ. Δήμου Πωγωνίου Οικον.  έτους  2021" και στις 18.00 με την εξής ημερήσια διάταξη:

1ον Έγκριση απευθείας εκποίησης οικοπέδου στην Κοινότητα  Κτισμάτων.

2ον Επί αιτήσεως του «ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΝΑΤΟΛΗΣ», για την παραχώρηση του Κλειστού Γυμναστηρίου Καλπακίου, για να το χρησιμοποιεί ως χώρο προπονήσεων για το άθλημα του «Τζούντο».

3ον Έγκριση άδεια εισόδου – εξόδου στην Τ.Κ. Άνω Ραβενίων  [Αίτηση  Εταιρείας «ΦΑΡΜΑ ΝΑΚΗΣ  Α.Ε.»].

4ον Έγκριση δημοπράτησης Δημοτικού κτηρίου Πωγωνιανής. [Ακύρωση απόφασης 132-2020]. 

-------------------------------------

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΟΣΤΙΝΙΩΤΕΣ 

Στο Δ.Σ. 28-9-020 στο Δελβινάκι στο τελευταίο θέμα ημερήσιας διάταξης ζητούσε να αποφασίσει το Δ.Σ. την αλλαγή χρήσης και τη δημοπράτηση του ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ  εντός του οικισμού στην ΠΩΓΩΝΙΑΝΗ 200 τ.μ.  

Η θέση μας για τα εγκαταλειμμένα κτήρια του Δήμου είναι:                          

Να βρεθεί τρόπος να αξιοποιηθούν.

Για την αλλαγή χρήσης του γυμναστηρίου στην Πωγωνιανή ζήτησα και ψήφισα  να γίνει ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ της τοπικής κοινωνίας και να υπάρχει  συναίνεση της πλειοψηφίας της τοπικής κοινωνίας . [φυσικά ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΝΙΑΣ δε σημαίνει Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ή ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ του ΧΩΡΙΟΥ]                                                            

Από το Δήμαρχο και τον Πρόεδρο του τοπικού συμβούλιου πήρα την απάντηση ότι στις 16-8-2020 μετά από ενημέρωση όλων των κατοίκων  [Υπήρχαν εκείνες τις μέρες περίπου 600 άτομα στο χωριό]. 

Σε κλειστό χώρο όχι στην πλατεία λόγο ζέστης έγινε συνέλευση και παραβρέθηκαν ΜΟΝΟ 15 καλά διαβάσατε  μόνο 15 άτομα έτσι μου είπε ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ.

Επέμενα και ψήφισα και ας μειοψήφησα να γίνει συνέλευση του Χωρίου.

ΚΑΛΩ ΤΟΥΣ ΒΟΣΤΙΝΙΩΤΕΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΘΕΣΗ.