Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021

Κυκλοφόρησε το μυθιστόρημα «Η Πράσινη Πολυθρόνα» του συγγραφέα Ευάγγελου Μπρίκα

 


Ο συγγραφέας Ευάγγελος Μπρίκας είναι γαμπρός στον Παρακάλαμο, καθώς είναι παντρεμένος με την συγχωριανή καθηγήτρια Αγγλικών Αιμιλία Συγχαρή.

Οπισθόφυλλο

    Τι θα αλλάζατε στη ζωή σας, αν σας δινόταν η ευκαιρία να τη ζήσετε από την αρχή, με όλες τις εμπειρίες και γνώσεις που έχετε έως τώρα αποκτήσει; Ποια λάθη θα διορθώνατε; Και ποιες στιγμές θα βιώνατε ξανά;

     Μια φιλόλογος προσπαθεί να ανακαλύψει τι νόημα έχει και πώς σταματά ένα απίθανο φαινόμενο που βιώνει: Όταν πεθαίνει, ο χρόνος γυρίζει πίσω και ζει την ίδια ζωή απ’ την αρχή, με όλες τις αναμνήσεις και με το μέλλον να διαγράφεται το ίδιο, καρτερώντας τις αποφάσεις της.

   Μέσα από αυτή την αφύσικη ζωή, γεμάτη αβέβαιες ή επικίνδυνες αποφάσεις, οι απόψεις της περί Έρωτα, Θανάτου, Φιλίας, Γάμου, Ευτυχίας μεταβάλλονται και αναθεωρούνται, και όταν επανεξετάζονται υπό το πρίσμα ποικίλων βιωμάτων διαφορετικών ζωών, απαντώνται πλήρως και αποκαλύπτεται η αλήθεια.

     Θα δεσμευόσασταν με τον ίδιο άνθρωπο; Στην περίπτωση που επιλέγατε άλλο σύντροφο, δεν θα γεννιόνταν τα παιδιά σας. Θα διαπράττατε τότε ένα πραγματικό ή συνειδησιακό έγκλημα;

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

O Ευάγγελος Μπρίκας γεννήθηκε στην Υπάτη Λαμίας το 1973 και μεγάλωσε στην Αθήνα.

Αποφοίτησε από την Σχολή Ευελπίδων το 1997.

Λόγω της φύσης του επαγγέλματός του έζησε από κοντά ανθρώπους σε κάθε γωνιά της Ελλάδος.

Από πάθος για την λογοτεχνία και την συγγραφή κατέγραψε την ιδιοσυγκρασία του χαρακτήρα τους και τις εμπειρίες τους. Συνδυάζοντας αυτά τα στοιχεία δημιούργησε φανταστικούς χαρακτήρες που ζουν στα σημειωματάριά του.

Η Πράσινη Πολυθρόνα αποτελεί το πρώτο του έργο.

Σήμερα ζει στην Κω με την οικογένειά του.


Μυθιστόρημα «Η Πράσινη Πολυθρόνα» Εκδόσεις Πηγή

email: evagelosbrikas@gmail.com