Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020

Κωνσταντίνος Πάλλας: Η ενημέρωση των μελών του ΑΣΜΕΚΔ στην πρώτη γραμμή

 


Στις 16 Σεπτεμβρίου ζητώ με email μου να μου χορηγηθεί αντίγραφο βεβαιωμένων οφειλών ΑΣΜΕΚΔ για το έτος 2019.

Δια του συνημμένου εγγράφου μου ζητώ να μου χορηγηθεί αντίγραφο βεβαιωμένων οφειλών ΑΣΜΕΚ Δολιανών για το έτος 2019

ΤΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΑΣΜΕΚ

Κωνσταντίνος Πάλλας

 

16 Σεπτεμβρίου 2020

ΠΡΟΣ ΑΣΜΕΚ ΔΟΛΙΑΝΩΝ

 

ΘΕΜΑ: Χορήγηση αντιγράφου βεβαιωμένων οφειλών 2019

 

Παρακαλώ όπως μου χορηγηθεί αντίγραφο βεβαιωμένων οφειλών για το έτος 2019 του ΑΣΜΕΚ προς τη ΔΟΥ εντός του εύλογου χρονικού διαστήματος των πέντε (05) εργάσιμων ημερών... την μη ανταπόκρισή σας θα τη θεωρήσω ως αρνητική απάντηση.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΓΓΡΑΦΟΥ

Κωνσταντίνος Πάλλας

Μέλος Δ.Σ ΑΣΜΕΚΔ

Στο παραπάνω αίτημα μου έλαβα την κατωτέρω απάντηση την οποία αφήνω στην κρίση των μελών του ΑΣΜΕΚΔ .και φυσικά έδωσα την δική μου απάντηση την οποία επίσης σας γνωστοποιώ ώστε να σχηματίσετε πλήρη εικόνα.

ΙΔΟΥ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ Δ.Σ.

 

Κύριε Πάλλα, σχετικά με την αίτησή σας, για χορήγηση αντιγράφου βεβαιωμένων οφειλών του ΑΣΜΕΚΔ προς ΔΟΥ έτους 2019, σας απαντάμε τα εξής.

1.Έχετε ήδη λάβει γνώση των σχετικών, με το αντίγραφο Ισολογισμού 2019,το οποίο έχετε στα χέρια σας, ως μέλος του ΑΣΜΕΔ και ως μέλος του Δ.Σ. Έχετε ήδη λάβει γνώση της έκθεσης των ορκωτών λογιστών.

2. Άν παρ΄ όλα αυτά έχετε κάποια κενά, μπορείτε ως μέλος του Δ.Σ. να ζητήσετε ενημέρωση από τον Ταμία του Δ.Σ. του ΑΣΜΕΚΔ, όταν εκείνος λάβει γνώση αυτών από τον προκάτοχό του, όπως καλά γνωρίζετε το Δ.Σ. είναι νεοεκλεγέν και ως εκ τούτου κι ο Ταμίας του. Όσον αφορά το έγγραφο που ζητάτε με την αίτησή σας, γνωρίζετε ότι αποτελεί φορολογικό στοιχείο και ως εκ τούτου πρόσβαση σε αυτά έχει μόνον ο εξουσιοδοτημένος από το Δ.Σ. και υπόλογος προς τη ΔΟΥ Ιωαννίνων.

3. Το εύλογο διάστημα απάντησης που αναφέρετε στο αίτημά σας, φυσικά δεν θα το καθορίσετε εσείς, όπως φυσικά επίσης ουδόλως ενδιαφέρει το πως ο καθένας θεωρεί κάθε φορά την οποιαδήποτε απάντηση ή μη του Δ.Σ.

4. Παρακαλούμε τη επόμενη φορά το οποιοδήποτε αίτημά σας, να είναι πιό κομψό διατυπωμένο, γιατί δίνεται η εντύπωση πως δεν απευθύνεστε σε Δ.Σ., το οποίο μάλιστα τυγχάνει να είστε απλό μέλος.

 

Πάντα στη διάθεσή σας

ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΣΜΕΚΔ

- Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ -

 

ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΟΥ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Κύριε Τσ.....η,

1. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι η έκθεση των ορκωτών λογιστών δεν μου γνωστοποιήθηκε - αγνοώ την ύπαρξη της - ενώ οφείλατε ως πρόεδρος του προηγούμενου Δ.Σ. να τη γνωστοποιήσετε στο σύνολο του Δ.Σ. και όχι μόνο στους “δικούς σας”.

Εξαιτίας μάλιστα της απουσίας του ορκωτού λογιστή η Γ.Σ. αποφάσισε να μην προχωρήσει η διαδικασία για την έγκριση – ψήφιση του ισολογισμού. Συνεπώς ποιον ισολογισμό επικαλείστε; Έναν έωλο ισολογισμό που δεν εγκρίθηκε από τη Γ.Σ. και στον οποίο δεν αναγράφονται αναλυτικά οι βεβαιωμένες οφειλές στη ΔΟΥ και πότε αυτές εξοφλήθηκαν;

2. Τον εμπαιγμό που επιχειρείτε, να τον κρατήσετε για το πρόσωπό σας ή για όσους (λίγους) εξακολουθούν να σας πιστεύουν. Ο νέος ταμίας του Δ.Σ. θα ενημερωθεί από τον παλιό ταμία του Δ.Σ. την στιγμή που είναι το ίδιο πρόσωπο; Πώς θα σας φαινόταν να το δημοσιοποιούσα, ως θέση σας;

3. Εξουσιοδοτημένος του Δ.Σ. για τις σχέσεις με την Δ.Ο.Υ. υπάρχει. Υπόλογος όμως είναι ο ΑΣΜΕΚΔ, τα μέλη του οποίου καλούνται να πληρώσουν τις οφειλές. Αυτός που πληρώνει λοιπόν έχει κάθε δικαίωμα να ξέρει και τι πληρώνει. Το φορολογικό λοιπόν στοιχείο θα έπρεπε να το διανείμετε σε όλα τα μέλη του Συνεταιρισμού (αν είχατε το κουράγιο) και όχι να το κρύβετε ακόμα και από το Δ.Σ.

4. Το “εύλογο” διάστημα, αναφέρεται στην λογική. Στην απλή λογική, την οποία μου δίνετε την εντύπωση ότι δεν διαθέτετε. Αν νομίζετε ότι πέντε εργάσιμες ημέρες, δηλαδή μια ολόκληρη εβδομάδα, δεν είναι αρκετή για να δώσετε ένα απλό αντίγραφο εγγράφου, τότε έχουμε σοβαρό πρόβλημα στην λειτουργία του ΑΣΜΕΚΔ, για το οποίο θα πρέπει να ενημερωθούν όλα τα μέλη του.

5. Το “απλό” μέλος (των 49 σταυρών προτίμησης) έχει τα ίδια δικαιώματα ενημέρωσης με τον “πρόεδρο” (των 17 σταυρών προτίμησης), όσο και αν αυτό σας… ξεβολεύει.

6. Τέλος μην μου κάνετε υποδείξεις κομψότητας (ειδικά σε αιτήματά μου, απολύτως τυπικής διατύπωσης) διότι τα μέλη του Συνεταιρισμού μας ανέδειξαν με την ψήφο τους ποιος χαίρει της εμπιστοσύνης και του σεβασμού τους και ποιος όχι, και έτσι προσβάλετε τα ίδια τα μέλη και όχι εμένα.

ΤΟ ΑΠΛΟ ΜΕΛΟΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΛΛΑΣ

 

ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΕ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΑ Η ΨΗΦΙΣΗ / ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΧΡΗΣΗΣ 1-1-2019 ΕΩΣ 31-12-2019