Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020

Αλέξανδρος Καχριμάνης: Ζητήσαμε πρόγραμμα για τις επιχειρήσεις


Άμεση ήταν η απάντηση του Περιφερειάρχη Ηπείρου προς τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου ο οποίος ζήτησε ειδικό πρόγραμμα για την στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας που πλήττεται από την πανδημία.
Ο Περιφερειάρχης αναφέρει καταρχάς ότι στο πλαίσιο της αναθεώρησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ηπείρου μεταφέρθηκαν 42,5 εκατομμύρια στον ΕΠΑΝΕΚ χωρίς μέχρι στιγμής να έχει γίνει γνωστή η αποτύπωση αυτής της συνδρομής στις επιχειρήσεις της Ηπείρου.
Αναφέρεται σε άλλα προγράμματα που ήδη τρέχουν με σκοπό την ενίσχυση των επιχειρήσεων και κάνει γνωστό ότι από τις 27 Αυγούστου ζητήθηκε η έγκριση της αύξησης του ποσοστού υπερδέσμευσης κυρίως λόγω μεγάλης ζήτησης για το ΤΕΠΙΧ στο οποίο η Περιφέρεια συμβάλλει με 7,3 εκατομμύρια.


«Δεδομένου ότι το κράτος έχει αναλάβει κεντρικά να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της κρίσης στις ΜΜΕ και ήδη δώσαμε τους πόρους που μας ζητήθηκαν καθώς και ότι οι επιχειρήσεις της περιοχής συνεχίζουν να έχουν την ανάγκη στήριξης της πολιτείας αποστείλαμε στον Υπουργό Ανάπτυξης και στον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ τρεις επιστολές προτείνοντας την έκδοση μέσω ΕΠΑΝΕΚ αντίστοιχης πρόσκλησης με αυτή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας η οποία θα αφορά στο σύνολο της χώρας με περιφερειακή κατανομή. Αναμένουμε την απάντηση», καταλήγει η επιστολή του κ. Καχριμάνη.