Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020

Αδελφότητα Σιταριωτών Ηπείρου «Ο Άγιος Αθανάσιος»: Διακήρυξη δημοπρασίας για τη μίσθωση ακινήτου του Α΄ ορόφου του Πνευματικού Κέντρου Σιταριάς


ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΣΙΤΑΡΙΩΤΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ
Ο ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
Αναξαγόρα 1,
105 52 Αθήνα

Αθήνα, 18/06/2020
Αρ. Πρωτ.: 1
ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ
ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΙΣΘΩΣΗ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΤΟΥ Α’ ΟΡΟΦΟΥΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΙΤΑΡΙΑΣ, ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΑΔΕΡΦΟΤΗΤΑΣ – ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΙΤΑΡΙΩΤΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ εν Αθήναις Ο ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Το «ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΙΤΑΡΙΩΤΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ εν Αθήναις Ο ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ», ως νόμιμα εκπροσωπείται, στο εξής καλούμενο η «Αδερφότητα» ΔΙΑΚΗΡΥΣΣΕΙ δημοπρασία για τη μίσθωση ακινήτου, κείμενου στον Α΄ όροφο του Πνευματικού Κέντρου Σιταριάς, στην Σιταριά του Δήμου Πωγωνίου του Νομού Ιωαννίνων της Περιφέρειας Ηπείρου, της αποκλειστικής ιδιοκτησίας του, αποτελούμενου από αίθουσα επιφάνειας 87,04 τ.μ., δύο βεράντες εκατέρωθεν της αιθούσης, καθώς και δύο τουαλετών (WC), υπό τους κάτωθι όρους:
Η εκμίσθωση πραγματοποιείται για να λειτουργήσει το αναφερόμενο ακίνητο (μίσθιο) ως καφενείο - ψησταριά - παντοπωλείο - γαλακτοκομικά - τσιγάρα ύστερα από σχετική άδεια που υποχρεούται να προμηθευτεί ο μισθωτής από τις αρμόδιες αρχές και η άδεια αυτή θα είναι σε ισχύ καθ΄όλη τη διάρκεια της μίσθωσης.
Ο ενοικιαστής (μισθωτής) δύναται να αρχίσει τη λειτουργία του καταστήματος μετά τις 15 Σεπτεμβρίου 2020, κατόπιν συνεννοήσεως με το Δ,Σ, της Αδερφότητας και οφείλει να διατηρεί το κατάστημα/μίσθιο ανοιχτό όλη τη διάρκεια του χρόνου, όλες ανεξάρτητα τις ημέρες και νόμιμες ώρες λειτουργίας, με γνώμονα την εξυπηρέτηση των αναγκών του Χωριού και των συγχωριανών μας και τη διεκπεραίωση λοιπών αναγκών όποτε αυτές προκύπτουν (αλληλογραφία, γιατρός κ.α.). Σε αντίθετη περίπτωση, η εκμισθώτρια θα δικαιούται να προβεί σε καταγγελία της μίσθωσης.
Κατά την αξιολόγηση των προσφορών που θα υποβληθούν για την επιλογή του μισθωτή, σύμφωνα και με όσα ορίζονται στους 11 και 12 της παρούσας, θα ληφθούν υπόψη και θα προσμετρηθούν ποιοτικά χαρακτηριστικά του ενδιαφερόμενου (ενδεικτικά αναφέρεται η εντοπιότητα του ενδιαφερομένου, ο τόπος κατοικίας του, η οικονομική του κατάσταση, η εμπειρία του κ.α.), ως επίσης και η μεγαλύτερη – υψηλότερη προσφορά μηνιαίου μισθώματος, που θα υποβάλλει ο κάθε ενδιαφερόμενος για τη μίσθωση του εν λόγω ακινήτου.
Η μίσθωση ορίζεται για τρία (3) χρόνια, αρχόμενη από την ημερομηνία υπογραφής του συμφωνητικού, δυνάμενη να παραταθεί άλλα τρία (3) χρόνια με απόφαση του Δ.Σ. της Αδελφότητας, εφόσον κριθεί τούτο συμφέρον για τους κατοίκους του Χωριού και την Αδελφότητα. 
Σε περίπτωση που ο ενοικιαστής επιθυμεί να αποχωρήσει πριν τη λήξη της μίσθωσης, αυτό θα γίνει μόνο κατά τους μήνες Φεβρουάριο & Μάρτιο (1/2 – 31/3).
Το μηνιαίο μίσθωμα, κατ΄ ελάχιστον, ορίζεται στα € 150 (εκατό πενήντα ευρώ), με δυνατότητα αναπροσαρμογής (προσαύξηση) κατά 10% τα τρία χρόνια της πιθανής παράτασης διάρκειας.
Το μηνιαίο μίσθωμα θα είναι προκαταβλητέο το πρώτο δεκαήμερο εκάστου μισθωτικού μήνα. Κατά την υπογραφή του συμφωνητικού μίσθωσης, ο ενοικιαστής υποχρεούται να καταβάλλει ποσό € 300, ως εγγύηση για την καλή εκτέλεση των όρων της σύμβασης, το οποίο θα καταπίπτει υπέρ της εκμισθώτριας εάν ο ενοικιαστής εγκαταλείψει/αποχωρήσει για οποιοδήποτε λόγο το μίσθιο πριν από τη λήξη της μίσθωσης ή παραβεί κάποιον από τους όρους του συμφωνητικού μίσθωσης.
Η Αδελφότητα παρέχει για χρήση στον ενοικιαστή τον υφιστάμενο, στην αίθουσα, - μίσθιο, εξοπλισμό και υποχρεώνει αυτόν να τον παραδώσει στην ίδια κατάσταση μετά τη λήξη της σύμβασης. 
Την κατάσταση του εξοπλισμού κατά την παράδοση και παραλαβή θα διαπιστώσει μέλος του Δ.Σ. ή του Πολιτιστικού Συλλόγου Σιταριάς.
Σε περίπτωση φθοράς ή καταστροφής ή απώλειας του συνόλου ή μέρους του εξοπλισμού, θα πρέπει να αντικατασταθεί με άλλο ίδιας ποιότητας από το μισθωτή/ενοικιαστή.
Ο ενοικιαστής υποχρεούται με επιμέλεια του και με δικές του δαπάνες να κατασκευάσει μέσα στην αίθουσα ό,τι είναι απαραίτητο, για τη λειτουργία του αίθουσας, για την εξυπηρέτηση των σκοπών της μίσθωσης και τη χορήγηση της σχετικής άδειας. Ο ενοικιαστής οφείλει να προβαίνει σε καλή και επιμελή χρήση του μίσθιου, του εξοπλισμού του και των εν γένει εγκαταστάσεων αυτού, σεβόμενος τους περιοίκους και εν γένει τους κατοίκους του Χωριού και να μη θίγει την ησυχία, υγεία, εργασία, ασφάλεια και τα χρηστά ήθη αυτών. Κάθε φθορά που τυχόν προκύπτει κατά τη διάρκεια της μίσθωσης, θα επισκευάζεται από τον ενοικιαστή με δικές του δαπάνες.
Ο ενοικιαστής βαρύνεται με τις δαπάνες φωτισμού, ύδρευσης, θέρμανσης, παροχής υπηρεσιών Internet & δορυφορικής τηλεόρασης, καθώς επίσης και να καταβάλλει τους δημόσιους – δημοτικούς φόρους, τέλη, και λοιπές δαπάνες που βαρύνουν τους μισθωτές.
Το Δ.Σ της Αδελφότητας θα μπορεί να εποπτεύει τον τρόπο λειτουργίας του μίσθιου, θα ελέγχει την εξυπηρέτηση και εν γένει συμπεριφορά του ενοικιαστή προς τους πελάτες και εφόσον υπάρξουν μαζικά παράπονα, η Αδερφότητα θα έχει το δικαίωμα καταγγελίας της σύμβασης με απόφασή της, και με όλες τις αναφερόμενες συνέπειες σε βάρος του ενοικιαστή.
Για κάθε διαφορά που θα προκύψει από την ερμηνεία ή εφαρμογή της σύμβασης μίσθωσης, για οποιοδήποτε λόγο παράδοσης ή απόδοσης της χρήσης του μίσθιου, ως και για την περίπτωση της δικαστικής επιδίωξης της είσπραξης των μισθωμάτων, αρμόδια θα είναι τα δικαστήρια της Αθήνας, όπου και η έδρα της Αδελφότητας.
Οι ενδιαφερόμενοι για τη μίσθωση του καταστήματος, εάν αποδέχονται τους αναφερόμενους όρους, μπορούν να υποβάλλουν σε κλειστό φάκελο την προσφορά τους, αυτοπροσώπως ή με εξουσιοδότηση προς άλλο πρόσωπο, έχοντας θεωρηθεί το γνήσιον της υπογραφής του παρέχοντος την εξουσιοδότηση από αρμόδια αρχή, στην έδρα της Αδελφότητας (Αθήνα, οδός Αναξαγόρα 1) το Σάββατο 18 Ιουλίου 2020 και ώρα 11.00 π.μ. Κάθε ενδιαφέροντας (ο οποίος μπορεί να είναι τόσο κάτοικος του Χωριού, όσο και κάτοικος οιουδήποτε άλλου τόπου) οφείλει να περιλαμβάνει στο κλειστό φάκελο αντίγραφο της αστυνομικής του ταυτότητας, την προσφορά του, τη φορολογική του ενημερότητα, την ασφαλιστική του ενημερότητα. 
Κάθε ενδιαφέροντας δύναται να περιλαμβάνει στο κλειστό φάκελο και οιοδήποτε άλλο έγγραφο, που θα αποδεικνύει την εντοπιότητα του, ως και την εμπειρία του στην άσκηση δραστηριότητας ομοειδούς περιεχομένου. 
Η όλη διαδικασία θα γίνει με την παρουσία δικηγόρου.
Το Δ.Σ. της Αδελφότητας, αφού λάβει, ελέγξει, αξιολογήσει τις προσφορές, θα αποφασίσει ελεύθερα κατά την ανωτέρω ημερομηνία (18/7/2020), εάν θα προβεί στη μίσθωση με πλειοψηφική ψηφοφορία του Δ.Σ. ή πλειοδοτικό διαγωνισμό. Σε περίπτωση πλειοδοτικού διαγωνισμού, το ποσό των € 150 που αναφέρεται ως μηνιαίο μίσθωμα θα ληφθεί ως τιμή εκκίνησης του διαγωνισμού και θα προσμετρηθεί και θα υπολογιστεί η μεγαλύτερη δυνατή προσφορά που θα έχει κατατεθεί. 
Ο διαγωνισμός ή η ψηφοφορία θα γίνει στην Αθήνα, όπου και η έδρα της Αδελφότητας, την ανωτέρω ημερομηνία.
Εάν δεν εκδηλωθεί κανένα ενδιαφέρον από υποψήφιους ενοικιαστές, τότε το Δ.Σ της Αδελφότητας θα προχωρήσει ελεύθερα στην ανάθεση λειτουργίας και μίσθωσης του αναφερόμενου ακινήτου απευθείας σε ιδιώτη κάτοικο ή μη της Κοινότητας Σιταριάς.

Μετά τιμής, το Δ.Σ.