Κυριακή 24 Μαΐου 2020

Νίκος Χαρδαλιάς: «Θα ζούμε με τον κορονοϊό για πολύ καιρό»


Ο υφυπουργός Προστασίας κ. Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας δήλωσε:
«Και αυτή η φάση του ανοίγματος εξελίσσεται ομαλά» και πρόσθεσε: «τα επιδημιολογικά στοιχεία είναι καλά» ενώ τόνισε πως: «θα ζούμε με τον κορονοϊό για πολύ καιρό».
Ο κ. Χαρδαλιάς υπενθύμισε πως αύριο αναμένεται να παρθούν οι αποφάσεις για τα δημοτικά, νηπιαγωγεία και βρεφονηπιαγωγικούς σταθμούς και ενημέρωσε ότι επαναλειτουργούν από Δευτέρα οι δομές πρόνοιας για παιδιά και ηλικιωμένους ενώ έχουν καθοριστεί ειδικές προδιαγραφές για τη λειτουργία τους.
Αναφερόμενος στο άνοιγμα της εστίασης που θα πραγματοποιηθεί αύριο Δευτέρα, ο κ. Χαρδαλιάς υπενθύμισε το τι ισχύει για τα τετραγωνικά χώρα και την πληρότητα των καταστημάτων ενώ πρόσθεσε πως συνεχίζονται οι έλεγχοι των πτήσεων εξωτερικού και πως μέχρι στιγμής όλα τα δείγματα έχουν βγει αρνητικά.
Σημείωσε ότι η εμπειρία από τα γυμνάσια και τα Λύκεια είναι θετική, δείχνοντας ουσιαστικά ότι αύριο θα ανακοινωθεί ότι ανοίγουν τον Ιούνιο και τα δημοτικά σχολεία.