Τετάρτη 1 Απριλίου 2020

Ερώτηση των βουλευτών της Ηπείρου του ΣΥΡΙΖΑ για τον αποκλεισμό της Περιφέρειας Ηπείρου από την Προκήρυξη για 1.300 Εποχικούς Πυροσβέστες


Ερώτηση προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη

Ερώτηση προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κατέθεσαν οι τέσσερις βουλευτές της Περιφέρειας Ηπείρου με πρωτοβουλία της γραμματέως της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτή Άρτας, Όλγα Γεροβασίλη σχετικά με τον απόλυτο αποκλεισμό της Περιφέρειας Ηπείρου από την Προκήρυξη για 1.300 Εποχικούς Πυροσβέστες  για την φετινή αντιπυρική περίοδο αλλά και για την επόμενη πενταετία.
Στα τέλη Μαρτίου του 2020 προκηρύχθηκε διαγωνισμός για την πρόσληψη 1.300 ιδιωτών ως Πυροσβεστών εποχικής απασχόλησης με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου μέχρι τον Οκτώβριο του ίδιου χρόνου και τη δυνατότητα επαναπρόσληψης έως 5 συνεχείς αντιπυρικές περιόδους.
Από την εν λόγω Προκήρυξη, ωστόσο, έχει παντελώς αποκλειστεί σύσσωμη η Περιφέρεια Ηπείρου, όπως προκύπτει από τον Πίνακα Κατανομής των 1.300 θέσεων αφού για την Περιφερειακή  Πυροσβεστική Διοίκηση Ηπείρου δεν προβλέπεται ΚΑΜΙΑ θέση προς πλήρωση.
Ο αποκλεισμός της Περιφέρειας Ηπείρου είναι παντελώς αδικαιολόγητος, ιδίως αν αναλογιστεί κανείς τις πάγιες ανάγκες και ελλείψεις σε προσωπικό που υπάρχουν στην Ήπειρο και οι οποίες καλύπτονταν διαχρονικά με εποχικούς πυροσβέστες.
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θέτουν τα παρακάτω ερωτήματα προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη:
1) Για ποιο λόγο αποκλείστηκε εξ ολοκλήρου η ΠΕ.ΠΥ.Δ Ηπείρου από την τρέχουσα προκήρυξη πρόσληψης εποχικών πυροσβεστών;
2) Θα ληφθεί σχετική μέριμνα με την έκδοση συμπληρωματικής προκήρυξης, ώστε να περιληφθεί η ΠΕ.ΠΥ.Δ. Ηπείρου;
3) Θα επεκταθούν τουλάχιστον οι συμβάσεις των ήδη υπηρετούντων εποχικών πυροσβεστών στην ΠΕ.ΠΥ.Δ. Ηπείρου για την επόμενη πενταετία, ώστε να περιοριστεί το καίριο πλήγμα που επέρχεται στην ΠΕ.ΠΥ.Δ. Ηπείρου με τον αποκλεισμό της από την τρέχουσα προκήρυξη;