Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020

Παναγιώτης Κουρουμπλής: Επιφυλάξεις στη μέθοδο εντοπισμού και απομόνωσης των κρουσμάτων Corvid-17


Έκκληση στους πολίτες πειθαρχήσουν στα μέτρα της Πολιτείας και τις οδηγίες των επιστημόνων, έκανε ο  πρώην υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδας» του τηλεοπτικού σταθμού Open και στους δημοσιογράφους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη, τονίζοντας ιδιαίτερα ότι είναι πολύ μεγάλη ανάγκη να στηρίξουμε όλοι το Εθνικό Σύστημα Υγείας.
Ο κ. Κουρουμπλής ζήτησε από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να μην αντιπαρέλθει αβασάνιστα τους επιστημονικούς προβληματισμούς του καθηγητή Δημήτρη Κουρέτα και του Συλλόγου Διδασκόντων στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, λέγοντας ότι πρέπει να επανεξεταστεί η μέθοδος εντοπισμού και απομόνωσης των κρουσμάτων. Ζήτησε ακόμα να επιστρατευτούν τα  ιδιωτικά εργαστήρια, για να γίνονται περισσότερα τεστ, καθώς  και οι ιδιώτες πνευμονολόγοι γιατροί της χώρας, για να τεθούν στην υπηρεσία του ΕΣΥ.  Επίσης ζήτησε  να ελεγχθεί η κερδοσκοπία σε ότι αφορά τα τεστ  τα οποία πληρώνονται πολλές φορές 200 και 300 ευρώ.
Ο πρώην υπουργός Υγείας και Ναυτιλίας κάλεσε τους ιδιώτες που μπορούν, να στηρίξουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας, και τους έλληνες εφοπλιστές, οι οποίοι διαχρονικά έτυχαν της υποστήριξης του ελληνικού κράτους να αναλάβουν τη συντήρηση και τον εξοπλισμό των νοσοκομείων Πατησίων, Αγίας Βαρβάρας και ενός ακόμα νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη,  τα οποία πρέπει να μετατραπούν σε νοσοκομεία ειδικού σκοπού, με θαλάμους αρνητικής πίεσης.
Επίσης ζήτησε από την κυβέρνηση φέτος στις προσλήψεις που θα κάνει το κράτος, να δώσει απόλυτη προτεραιότητα στα νοσοκομεία και στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας λέγοντας ότι πρέπει να αιμοδοτηθεί το σύστημα με 7000-8000 στελέχη, περιορίζοντας άλλους τομείς του δημόσιου τομέα σε ότι αφορά τις προσλήψεις.