Σάββατο 28 Μαρτίου 2020

Συνεχίζεται η συνδρομή της Περιφέρειας στις Δημόσιες Δομές Υγείας της Ηπείρου


Η Περιφέρεια Ηπείρου συνεχίζει τη στήριξη των δημόσιων δομών Υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού. 
Στο πλαίσιο αυτό έγινε άμεσα αποδεκτό αίτημα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, για αύξηση της εγκριθείσης επιχορήγησης, από 100.000 σε 105.400 ευρώ για την προμήθεια πέντε συνολικά αναπνευστήρων.
Επίσης η Περιφέρεια υπέβαλλε προς το Υπουργείο Ανάπτυξης  και Επενδύσεων νέο αίτημα για έκτακτη χρηματοδότηση προκειμένου να αντιμετωπιστούν ανάγκες νοσοκομείων της Ηπείρου:
Συγκεκριμένα ζητούνται:
·         254.000 ευρώ για την προμήθεια ιατρικού και λοιπού εξοπλισμού του Γενικού Νοσοκομείου- Κ.Υ. Φιλιατών.
·         30.000 ευρώ για την προμήθεια υγειονομικού υλικού του Κέντρου Υγείας Πρέβεζας
·         75.000 ευρώ για την προμήθεια τροχήλατου ακτινολογικού συστήματος για το Νοσοκομείο «Χατζηκώστα».
Επιπλέον η  Περιφερειακή Ενότητα Άρτας, από το αποθεματικό της,  χορήγησε γάντια και μάσκες  στις Υπηρεσίες της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Άρτας.
Εξετάζονται και δυνατότητες χρηματοδότησης μέσω ΕΣΠΑ
Η Περιφέρεια Ηπείρου, όπως και άλλες Περιφέρειες της χώρας, εξετάζουν επίσης τη δυνατότητα τροποποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος του ΕΣΠΑ, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν προτάσεις νοσοκομειακών ιδρυμάτων για  περαιτέρω εξοπλισμό προκειμένου να αντιμετωπιστεί κατά καλύτερο τρόπο η  πανδημία του κορωνοϊού. Ήδη ο Περιφερειάρχης κ. Αλεξάνδρος Καχριμάνης έχει κάνει μια πρώτη προεργασία για πιθανές τεκμηριωμένες  δράσεις που θα μπορούσαν να χρηματοδοτηθούν, εφόσον βέβαια υπάρξει γενική κατεύθυνση με τις ανάλογες αποφάσεις απλοποίησης των διαδικασιών και ανακατανομή των διαθέσιμων πόρων. 

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr