Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020

Χρήστος Σταϊκούρας: Μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων μετά την πανδημία του κορονοϊού


Αναστολές φόρων και εισφορών επιχειρήσεων - 800 ευρώ σε κάθε εργαζόμενο ανακοίνωσε ο Χρήστος Σταικούρας

Τη δέσμη μέτρων συνολικού ύψους 3,8 δισ. ευρώ  της κυβέρνησης για τη στήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζομένων έναντι των προβλημάτων που ανέκυψαν από την πανδημίας του κορονοϊού που σαρώνει και την Ελλάδα, ανακοίνωσαν οι υπουργοί Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης και Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.
Το δεύτερο πακέτο μέτρων αφορά πάνω από 1,5 εκατ. πολίτες, επιχειρηματίες και εργαζόμενους.
Το κόστος επιμερίζεται σε 2 δισ. ευρώ από τον προϋπολογισμό (1 δισ. ευρώ για επιχειρήσεις και 1 δισ. ευρώ για εργαζόμενους) και σε 1,8 δισ. ευρώ από το ειδικό ευρωπαϊκό ταμείο.
Όπως ξεκαθάρισε ο κ. Σταϊκούρας, απολύτως απαραίτητη προϋπόθεση για την ενίσχυση των επιχειρήσεων είναι να μην προχωρήσουν σε απολύσεις.
Ειδικότερα, στη συνέντευξη τύπου που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, ο κ. Σταϊκούρας ανακοίνωσε πακέτο μέτρων, λέγοντας ότι αναστέλλονται οι φόροι και οι εισφορές επιχειρήσεων που ανήκουν στους κλάδους που πλήττονται λόγω της εμφάνισης και διάδοσης του κορονοϊού. 
Είτε αυτές μένουν, είτε κλείνουν με κρατική εντολή είτε με δική τους πρωτοβουλία. "Καλούμε τα μέλη της κυβέρνησης και τους πολίτες να επιδείξουν ατομική και συλλογική ευθύνη", είπε συγκεκριμένα ο κ. Σταϊκουρας.